Ga direct naar inhoud

Wat kost mijn lening?

  • Maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing
  • De lening bepaalt of de rente vast of variabel is

Bereken wat u kunt lenen

Maandelijks betaalt u een vast bedrag

Geld lenen kost geld. Zowel bij een Doorlopend Krediet als bij een Persoonlijke Lening betaalt u rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Maandelijks betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing.

Let op: Bij Nationale-Nederlanden kunt u geen Doorlopend Krediet meer aanvragen. Heeft u nog Doorlopend Krediet Krediet? Lees wat dit voor u betekent.

Doorlopend Krediet Persoonlijke Lening
U betaalt maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing gebaseerd op het maximale bedrag dat u wilt lenen. U betaalt maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing gebaseerd op de hoogte van het leenbedrag en de looptijd van uw lening.
U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Dus niet over de kredietlimiet. U betaalt rente over het totale leenbedrag.
Het rentepercentage is afhankelijk van:
• de door u gekozen kredietlimiet
• uw persoonlijke en financiële situatie.
Het rentepercentage is afhankelijk van:
• de door u gekozen kredietlimiet
• uw persoonlijke en financiële situatie.
• de door u gekozen looptijd van de lening.
De rente is variabel en kan dus stijgen of dalen. Uw maandlasten veranderen daardoor niet. Door een rentewijziging kan het langer of korter duren voordat de lening volledig is terugbetaald. De rente is vast. De rente wijzigt niet tijdens de looptijd van de lening.
Als u meer geld opneemt, betaalt u meer rente. Het maandbedrag blijft gelijk. Dit betekent dat u in verhouding minder aflost. En het langer duurt voordat uw lening is terugbetaald. Het maximale leenbedrag is lager bij:
• een korte looptijd
• partneralimentatie
• tijdelijk dienstverband
Maandelijks lost u (via uw maandbedrag) een deel van het opgenomen geld af.
Tot aan de kredietlimiet bent u vrij om geld op te nemen of weer af te lossen.

Verantwoord lenen

Een lening mag niet leiden tot financiële problemen, nu niet en ook niet in de toekomst. Om verantwoord te kunnen lenen, is het daarom belangrijk dat u inzicht heeft in de kosten van uw lening. Ook is het belangrijk dat u de informatie over een Doorlopend Krediet en/of Persoonlijke Lening doorneemt, begrijpt en indien nodig u hierover laat informeren.

Lees meer

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Lost u extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 50.000 € 511,55 4,3% 120 € 61.386
€ 25.000 € 255,78 4,3% 120 € 30.693
€ 15.000 € 156,91 4,7% 120 € 18.829
€ 10.000 € 111,45 6,2% 120 € 13.374
€ 5.000 € 62,87 9,0% 120 € 7.544

Offerte aanvragen

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een aanbieding die past bij uw persoonlijke situatie. Bij uw offerte ontvangt u ook de ‘Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet’.