Ga direct naar: inhoud

Overlijden en uw lening

Regel het goed voor elkaar

Bij het afsluiten van een lening zijn beide partners hoofdelijk aansprakelijk voor de lening. Bij overlijden van één van beide partners, zal de overgebleven partner de schuld moeten afbetalen. Dan is het fijn als u (of uw partner) geen zorgen heeft over de financiële situatie. Het is daarom belangrijk om de zaken goed te regelen voor als u of uw partner er niet meer is.

Samen met uw partner een Consumptief Krediet

Als u samen met uw partner een lening gaat afsluiten, is het goed om na te denken over later. Regel het goed voor elkaar, voor als één van u er alleen voorstaat.

Overlijdensrisicoverzekering

Met de Overlijdensrisicoverzekering kunt u er gerust op zijn dat bij overlijden uw nabestaanden financieel ondersteund worden. Zij krijgen dan een gegarandeerd bedrag uitgekeerd, waarmee (een deel van) de lening kan worden afgelost. Zo kunt u ervoor zorgen dat u of uw partner de lening (gedeeltelijk) kan blijven betalen. Dat geeft een veilig en gerust gevoel.


Overlijden melden

U kunt een overlijden melden via de Nabestaandendesk. Onze medewerkers helpen u bij het afhandelen van het overlijden voor de producten die de overledene bij Nationale-Nederlanden heeft lopen.

Kunnen wij u helpen?