Ga direct naar inhoud

Uw situatie wijzigt

Het is mogelijk dat u ooit in een situatie komt waarin uw hypotheek ineens een zware last wordt. Bijvoorbeeld als u gaat scheiden of uw baan kwijtraakt. Nationale-Nederlanden is er voor u op die momenten.


Ander huis kopen

Wat gebeurt er met uw huidige hypotheek bij Nationale-Nederlanden als u een ander huis koopt? En hoe kunt u het nieuwe huis betalen terwijl het oude nog niet is verkocht?

Lees meer over het kopen van een ander huis

Uit elkaar

In het volste vertrouwen sluit u samen met uw partner een hypotheek af. Maar na enkele jaren gaat u toch uit elkaar. Wat gebeurt er dan met de hypotheek, en kunt u wel in uw huis blijven wonen?

Lees meer over uit elkaar gaan en een hypotheek


Arbeidsongeschikt

Door arbeidsongeschiktheid kunnen uw inkomsten drastisch teruglopen. Ondertussen loopt uw hypotheek gewoon door. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt ruimte.

Lees meer over een arbeidsongeschiktheidsverzekering en uw hypotheek

Werkloos

Van uw inkomen betaalt u de hypotheek. Maar hoe doet u dat als u (tijdelijk) zonder werk zit?

Lees meer over werkloos zijn en uw hypotheek


Overlijden

Met uw partner deelt u alles. Ook de hypotheek. Maar heeft u al eens nagedacht over later? Als één van beiden er niet meer is, dan is dat al moeilijk genoeg. Dan wilt u zich niet afvragen of de ander dan wel in het huis kan blijven wonen.

Lees meer over een overlijdensrisicoverzekering en uw hypotheek

Een overlijden doorgeven

Pensioen

U gaat met pensioen en kunt gaan en staan waar u wilt. Heeft u voldoende inkomsten om zorgeloos van uw vrijheid te genieten? En om in uw huis echt thuis te zijn?

Lees meer over pensioen en uw hypotheek


Hulp bij betalingsproblemen

Kunt u door omstandigheden uw hypotheek niet meer betalen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen zoeken naar een oplossing.

Lees meer over hulp bij betalingsproblemen

Restschuld

Om verschillende redenen kunt u te maken krijgen met een restschuld op uw hypotheek. Het kan zijn dat u een nieuw huis wilt kopen of dat u in een situatie terecht komt dat u de verkoop van uw huis niet meer kunt vermijden, bijvoorbeeld door een echtscheiding of overlijden. Ook kan sprake zijn van een restschuld aan het einde van de looptijd van uw hypotheek.

Lees meer over restschuld


Verbouwen

Een nieuwe dakkapel, badkamer of keuken kost veel geld. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om uw verbouwing te financieren vanuit uw hypotheek. U kunt daarbij profiteren van hypotheekrenteaftrek.

Lees meer