Ga direct naar inhoud

Bouwdepot voor nieuwbouw

Looptijd van maximaal twee jaar

Koopt u een nieuwbouwhuis? Dan heeft uw bouwdepot een looptijd van maximaal twee jaar.
Tijdens deze periode kunt u vanuit uw bouwdepot de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer betalen.

Rentevergoeding

Over het bedrag wat op de bouwdepotrekening staat ontvangt u rente. De rente die u ontvangt over het bedrag wat nog in uw depot zit is gelijk aan de rente die u betaalt over de hypotheeklening. U betaalt dus geen rente over het bedrag dat in het bouwdepot zit.

Maandlasten nemen toe tijdens de bouw

In het begin van het nieuwbouwproject staat er nog veel geld in uw depot. Hoe meer bouwtermijnen passeren, des te meer facturen u heeft afbetaald. Het geld dat in uw depot zit gaat omlaag. Het bedrag dat u aan rente ontvangt over uw depot daalt dus ook na verloop van tijd. Dit betekent dat naarmate het nieuwbouwproject vordert, de rentelasten toenemen. U moet immers meer rente betalen dan dat u ontvangt over uw bouwdepot. Uw totale maandlasten gaan dus omhoog, naarmate de bouw vordert.

Bouw niet klaar binnen twee jaar?

Dan kunt u in mijn.nn uw depot éénmalig met een jaar verlengen. Uw depot loopt dan door totdat de maximale looptijd van drie jaar is bereikt.

Vanaf 30 dagen voor de einddatum van het depot vindt u in mijn.nn, bij uw bouwdepot, rechts de link ‘Depot verlengen’. Als u hierop klikt, vindt u meer informatie over de (duur van de) verlenging én een oranje button ‘Ik wil mijn bouwdepot verlengen’. Als u heeft verlengd, ziet u in mijn.nn wat de nieuwe einddatum van uw depot is.

Let op: Bij verlenging vervalt de rentevergoeding over het bouwdepot. Dat betekent dat u na de verlenging rente betaalt over het hele hypotheekbedrag.