Ga direct naar inhoud

Bouwdepot voor bestaande bouw

Heeft u een bouwdepot voor de verbouwing van een bestaande woning? Dan heeft uw bouwdepot een looptijd van zes maanden. Tijdens deze periode kunt u vanuit uw bouwdepot de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer betalen.

Rentevergoeding

Over het bedrag wat op de bouwdepotrekening staat ontvangt u rente. U ontvangt tijdens de looptijd van het bouwdepot, een rentevergoeding over het bedrag in depot. Bij de verbouwing van een bestaande woning betaalt u één procent rente over het geld, zolang dat in het bouwdepot zit.

Maandlasten nemen toe tijdens de verbouwing

In het begin van verbouwing staat er nog veel geld in uw depot. Hoe meer bouwtermijnen passeren, des te meer facturen u heeft afbetaald. Het geld dat in uw depot zit gaat omlaag. Het bedrag dat u aan rente ontvangt over uw depot daalt dus ook na verloop van tijd. Dit betekent dat als de verbouwing vordert, de rentelasten toenemen. U moet immers meer rente betalen dan dat u ontvangt over uw bouwdepot. uw totale maandlasten gaan dus omhoog, naarmate de verbouwing vordert.

Verbouwing niet klaar binnen zes maanden?

Is de verbouwing van uw woning na zes maanden nog niet afgerond? Dan kunt u het bouwdepot verlengen met maximaal 12 maanden.

Een maand voordat uw bouwdepot afloopt, vragen we u via e-mail of u uw bouwdepot wilt verlengen. Als u uw bouwdepot wilt verlengen, laat u ons dit ook per e-mail weten.
Gebruik hiervoor ons contactformulier.

Let op: Uw rentevergoeding wordt wel beëindigd. Na zes maanden jaar betaalt u dus uw reguliere hypotheekrente.