Ga direct naar: inhoud

Energiezuinige verbouwing financieren

Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel uw portemonnee als het milieu. Bent u van plan om energiezuinige verbouwing te doen, dan biedt dit nieuwe mogelijkheden voor de financiering.

Extra lenen voor een energiezuinige verbouwing

Door energiebesparende maatregelen te treffen voor uw woning, mag u tot € 9.000,- extra lenen, boven op uw maximale hypotheekbedrag. Bovendien mag de lening in dit geval maximaal 106% van de marktwaarde bedragen. Normaal gesproken is dit 100%. Om deze lening te krijgen, moet u een kostenspecificatie kunnen tonen voor de energiebesparende maatregelen die u wilt treffen. Dit kan bijvoorbeeld een offerte zijn van een bedrijf welke zonnepanelen plaatst. Voor deze extra financiering heeft u een minimuminkomen van € 33.000,- per jaar nodig.

Subsidie

De overheid stimuleert mensen om energiezuinig te wonen door middel van subsidieregelingen voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook heeft de overheid een potje, zodat u via een lening uw woning duurzamer kunt maken. Op energiesubsidiewijzer.nl leest u hier meer over.

Wat u precies kunt doen in uw woning kunt u vinden op verbeteruwhuis.nl. Via deze site krijgt u ook een indicatie in de besparing die het oplevert, zodat u zeker weet dat de investering de moeite waard is.