Ga direct naar: inhoud

Hypotheekvorm aanpassen

  • Ieder moment mogelijk
  • Aanpassen aan uw situatie
  • De mogelijkheden op een rij

Ik wil advies

Uw lopende hypotheek van Nationale-Nederlanden aanpassen

Uw hypotheekvorm past niet meer bij uw wensen. Bijvoorbeeld omdat u meer zekerheid wilt. Of omdat u meer wilt aflossen. Uw bestaande hypotheek van Nationale-Nederlanden aanpassen en kiezen voor een andere hypotheekvorm kan dan de oplossing zijn.

Verschillende mogelijkheden

U kunt uw lopende hypotheek wijzigen in een andere hypotheekvorm. Dat kan op elk moment; aan het einde van de rentevastperiode of tijdens de rentevastperiode.

Aan het einde van de rentevastperiode

Het einde van de rentevastperiode is een goed moment om uw hypotheek aan te passen aan uw actuele situatie of voorkeuren. Uw adviseur kan samen met u bepalen welke hypotheekvorm het beste bij u past. Vervolgens stellen wij een omzettingsofferte voor u op. Als u daarmee akkoord bent, kunnen we de hypotheek aanpassen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het is wel mogelijk dat uw adviseur advieskosten in rekening brengt.

Tijdens de rentevastperiode

Als u niet wilt wachten tot het einde van de rentevastperiode zijn er twee mogelijkheden om de hypotheek aan te passen tijdens de rentevastperiode:

  • U wijzigt de hypotheekvorm met behoud van de rente en rentevastperiode
    Uw lopende hypotheek wordt aangepast aan de gewenste hypotheekvorm, de rente en resterende rentevastperiode blijven daarbij gelijk. Uw adviseur kan samen met u bepalen of deze optie voor u verstandig is en welke hypotheekvorm het beste bij u past. Wij maken vervolgens een omzettingsofferte. Na uw akkoord kunnen we de hypotheek aanpassen. Deze wijziging kost € 250,-. Daarnaast kan uw adviseur advieskosten in rekening brengen.

  • U wijzigt de hypotheekvorm in combinatie met een tussentijdse renteherziening
    Uw lopende hypotheek wordt aangepast aan de gewenste hypotheekvorm in combinatie met een nieuwe rente en rentevastperiode. Dat kan interessant zijn als de rente op dit moment lager is dan de rente die u tot nu toe betaalde. Mogelijk betaalt u dan wel een boete voor de rente-inkomsten die wij mislopen. Uw adviseur kan bepalen of deze optie interessant voor u is en een omzettingsofferte voor u aanvragen. Na uw akkoord kunnen we de hypotheek aanpassen. Deze wijziging kost € 250,-. Het is mogelijk dat uw adviseur advieskosten in rekening brengt.

Waar moet u op letten

Het wijzigen van uw hypotheekvorm kan van invloed zijn op uw maandlasten, bijvoorbeeld omdat u meer gaat aflossen of opbouwen. Daarnaast kan de wijziging fiscale gevolgen hebben. Het is alleen mogelijk om uw hypotheek te wijzigen in een BankSpaar Plus Hypotheek als u al een hypotheek heeft en er sprake is van een voortzetting van een bestaande Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of Spaarrekening Eigen Woning (SEW).
U kunt uw hypotheek altijd wijzigen in een Lineaire Hypotheek of Annuïteiten Hypotheek met behoud van hypotheekrenteaftrek. Als u een hypotheek heeft afgesloten voor 1 januari 2013, waarvan de rente aftrekbaar is, kunt u uw hypotheek ook nog wijzigen in een Aflossingsvrije Hypotheek met behoud van hypotheekrenteaftrek.

Profiteer nu van de historisch lage hypotheekrente bij Nationale-Nederlanden.


Historisch lage hypotheekrente

Bekijk de actuele hypotheekrente

Uw situatie

Wilt u weten welke optie het beste bij u past? Ga dan naar een adviseur. Hij kan bekijken welke optie voor u het meest interessant is en een omzettingsofferte aanvragen.

Ik wil advies