Ga direct naar inhoud

Hoe kan ik boetevrij aflossen?

In mijn.nn, uw persoonlijke en beveiligde omgeving, kunt u bekijken wat het effect is van uw aflossing op uw maandlasten. Bovendien ziet u meteen of u eventueel een boete verschuldigd bent. In mijn.nn kunt u een aflossing makkelijk zelf regelen.

Betalen kan direct via iDEAL of via internetbankieren.

Betalen via iDEAL

In mijn.nn kiest u, bij het betreffende leningdeel, voor ‘extra aflossen’ en volgt u de instructies. Een betaling via iDEAL verloopt zoals u ook op andere sites gewend bent. Via iDEAL kunt u maximaal € 50.000,- overmaken.

Het kan zijn dat u met uw bank een afspraak heeft over een maximaal bedrag dat u per dag kunt overboeken. Dit bedrag kan lager zijn dan het bedrag dat u wilt aflossen. In veel gevallen kunt u dit bedrag verhogen. Neem dan contact op met uw bank.

Betalen via internetbankieren

Als u kiest voor betalen via internetbankieren, maakt u het bedrag over via uw eigen bank. Nadat u in mijn.nn heeft bekeken wat de extra aflossing voor u betekent, krijgt u een instructie voor de betaling. Het is belangrijk dat u bij de betaling de gegevens correct overneemt. Hieraan herkennen wij uw betaling en kunnen deze dan direct goed verwerken.


Niet via mijn.nn?

Wilt u een extra aflossing doen buiten de mogelijkheden van mijn.nn om? Dan is het heel belangrijk dat u bij de betaling onderstaande instructies nauwkeurig opvolgt zodat wij uw betaling direct goed kunnen verwerken.

Maak het bedrag over:

  • op rekeningnummer NL72 INGB 0000 1577 07 ten name van Nationale-Nederlanden
  • onder vermelding van eerst het leningnummer, daarna '.L' gevolgd door het leningdeelnummer van het betreffende leningdeel en de toevoeging 'extra aflossing'.

U wilt extra aflossen op leningdeel 01 van uw hypotheek met leningnummer 123456789.
In de omschrijving vermeldt u: 123456789.L01 extra aflossing

*Het leningnummer vindt u onder andere op het overzicht dat u jaarlijks van ons ontvangt.

Wilt u een extra aflossing doen hoger dan jaarlijks boetevrij is toegestaan, dan adviseren wij u om dit via mijn.nn te regelen. U ziet dan direct wat het effect is van uw aflossing op uw maandlasten. Daarnaast ziet u meteen of u een boete moet betalen en kunt u ook berekenen hoe hoog deze boete is.

Wilt u weten hoe uw boete berekend is? In de bijlage van de samenvatting van uw berekening wordt in 4 stappen uitgelegd hoe we uw boete hebben berekend.


Bevestiging

Nadat uw extra aflossing verwerkt is, ontvangt u, als uw e-mailadres bij ons bekend is, een bevestiging per e-mail. Is uw e-mailadres niet bij ons bekend, dan ontvangt u deze bevestiging per brief. In de bevestiging ziet u hoeveel u afgelost heeft, op welk leningdeel en wat uw nieuwe hoofdsom is.