Ga direct naar: inhoud

Bouwdepot beheren

  • In uw beveiligde persoonlijke omgeving
  • Eenvoudig indienen van declaraties
  • Direct geregeld

Log in op mijn.nn

Wat is een bouwdepot?

Koopt u een nieuwbouwhuis of gaat u uw huis verbouwen? Dan kunt u dit via uw hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat u gebruikt voor de bouw of verbouwing zetten we dan in een depot. Dat heet het bouwdepot. Vanuit het bouwdepot worden rechtstreeks de facturen van bijvoorbeeld een aannemer betaald.

Hoe werkt een bouwdepot?

Een bouwdepot heeft een looptijd van 6 of 24 maanden: 6 maanden bij verbouw en 24 maanden bij nieuwbouw. In deze periode kunt u betalingen doen uit het depot voor de bouw of verbouwing van uw huis.

Bekijk uw bouwdepot op mijn.nn

Via mijn.nn, uw persoonlijke en beveiligde omgeving op nn.nl, heeft u op elk moment inzage in uw bouwdepot. Daar ziet u onder andere het saldo van uw depot, de rentevergoeding, de looptijd en een overzicht van uw online ingediende declaraties. U kunt er ook gemakkelijk en snel een declaratie indienen.

Bouwdepot beheren?

Dat regelt u gemakkelijk en snel op mijn.nn

Ga naar mijn.nn

Online declareren

Een declaratie kunt u via uw computer, smartphone of tablet indienen op mijn.nn. Wij vergoeden alleen aanpassingen die de waarde van uw huis vermeerderen. Deze aanpassingen dienen 'aard en nagelvast' te zijn. Dat betekent dat de materialen vastzitten aan uw huis.

Klik hier voor een overzicht van aanpassingen die gedeclareerd kunnen worden.

U kunt een factuur van bijvoorbeeld uw aannemer eenvoudig indienen op mijn.nn. Wij zorgen voor betaling aan uw leverancier.

Heeft u een factuur voorgeschoten? Dan kunt u deze, samen met het betalingsbewijs daarvan, indienen op mijn.nn. Een betalingsbewijs is bijvoorbeeld een bankafschrift, pinbon of een overzicht van internetbankieren. Als u de factuur met het betalingsbewijs heeft geϋpload, zorgen wij dat het bedrag op uw bankrekening gestort wordt.

Bij elke factuur kunt u aangeven op welke manier deze betaald moet worden: rechtstreeks aan uw leverancier of (als u de factuur heeft voorgeschoten) aan uzelf.

Binnen 4 dagen uitbetaald

Zodra de declaratie via mijn.nn binnen is, wordt deze door ons behandeld. Een goedgekeurde declaratie wordt binnen 4 werkdagen uitbetaald. Het bedrag wordt gestort op het rekeningnummer aan wie de declaratie uitbetaald moet worden, de leverancier of uzelf.

Geld over in uw depot?

Heeft u na de looptijd van uw depot een bedrag over? Op mijn.nn kunt u dit bedrag aflossen op uw lening.

Looptijd en rentevergoeding bij nieuwbouw

U ontvangt tijdens de looptijd van het depot, 24 maanden, een rentevergoeding over het bedrag in depot. Deze vergoeding is gelijk aan de hypotheekrente. U betaalt dus geen rente over het bedrag dat in het bouwdepot zit.

Is de bouw van uw huis na deze looptijd nog niet afgerond? Dan kunt u het bouwdepot verlengen. De rentevergoeding wordt dan wel beëindigd. Na 24 maanden betaalt u dus de reguliere hypotheekrente.

Looptijd en rentevergoeding bij verbouwen

U ontvangt tijdens de looptijd van het depot, 6 maanden, een rentevergoeding over het bedrag dat in het depot zit. Deze vergoeding is gelijk aan de hypotheekrente die u betaalt, min één procent. U betaalt per saldo dus één procent rente over het geld, zolang dat in het bouwdepot zit.

Is uw verbouwing na deze looptijd nog niet afgelopen? Dan kunt u het bouwdepot verlengen tot maximaal 24 maanden. De rentevergoeding wordt dan wel beëindigd. Na 6 maanden betaalt u dus de reguliere hypotheekrente.