Ga direct naar inhoud

Je situatie wijzigt

Wijzigt je situatie? Dan heeft dit mogelijk gevolgen voor je hypotheek. We hebben de meest voorkomende situaties voor je op een rijtje gezet. Nationale-Nederlanden is er voor je op die momenten. Onze support heb je.


Ander huis kopen

Wat gebeurt er met je huidige hypotheek bij Nationale-Nederlanden als je een ander huis koopt? En hoe kun je het nieuwe huis betalen terwijl het oude nog niet is verkocht?

Lees meer over het kopen van een ander huis

Uit elkaar

In het volste vertrouwen sluit je samen met je partner een hypotheek af. Maar na enkele jaren ga je toch uit elkaar. Wat gebeurt er dan met de hypotheek, en kun je wel in je huis blijven wonen?

Lees meer over uit elkaar gaan en een hypotheek


Arbeidsongeschikt

Door arbeidsongeschiktheid kunnen je inkomsten drastisch teruglopen. Ondertussen loopt je hypotheek gewoon door. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt ruimte.

Lees meer over een arbeidsongeschiktheidsverzekering en je hypotheek

Werkloos

Van je inkomen betaal je de hypotheek. Maar hoe doe je dat als je (tijdelijk) zonder werk zit?

Lees meer over werkloos zijn en je hypotheek


Overlijden

Met je partner deel je alles. Ook de hypotheek. Maar heb je al eens nagedacht over later? Als één van beiden er niet meer is, dan is dat al moeilijk genoeg. Dan wil je jezelf niet afvragen of de ander dan wel in het huis kan blijven wonen.

Lees meer over een overlijdensrisicoverzekering en je hypotheek

Een overlijden doorgeven

Pensioen

Je gaat met pensioen en kunt gaan en staan waar je wilt. Heb je voldoende inkomsten om zorgeloos van je vrijheid te genieten? En om in je huis echt thuis te zijn?

Lees meer over pensioen en je hypotheek


Hulp bij betalingsproblemen

Kun je door omstandigheden je hypotheek niet meer betalen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen zoeken naar een oplossing.

Lees meer over hulp bij betalingsproblemen

Restschuld

Om verschillende redenen kun je te maken krijgen met een restschuld op je hypotheek. Het kan zijn dat je een nieuw huis wilt kopen of dat je in een situatie terechtkomt dat je de verkoop van je huis niet meer kunt vermijden, bijvoorbeeld door een echtscheiding of overlijden. Ook kan sprake zijn van een restschuld aan het einde van de looptijd van je hypotheek.

Lees meer over restschuld


Verbouwen

Een nieuwe dakkapel, badkamer of keuken kost veel geld. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om een verbouwing te financieren vanuit je hypotheek. Je kunt daarbij profiteren van hypotheekrenteaftrek.

Lees meer