Ga direct naar inhoud

Je bouwdepot beheren

  • Het saldo van je bouwdepot inzien wanneer je wilt
  • Snel en makkelijk declareren in mijn.nn of via de NN App
  • Declaraties uitbetaald binnen vier dagen

Inzage in je bouwdepot

Bij Nationale-Nederlanden heb je in mijn.nn, een persoonlijke en beveiligde online omgeving, én via de NN App op elk moment inzage in je bouwdepot. Daar zie je onder andere het saldo van je bouwdepot, de rentevergoeding, de looptijd en een overzicht van je online ingediende declaraties. Je kunt er ook makkelijk en snel een declaratie indienen.

Declareren via mijn.nn of de NN App

In mijn.nn of via de NN App dien je heel eenvoudig declaraties in vanuit je bouwdepot. Je kunt elke factuur bij ons indienen. We hanteren geen minimumbedrag. Je krijgt een bevestigingsmail als we je declaratie hebben ontvangen. Deze mail wordt gestuurd naar het e-mailadres waarmee je je in mijn.nn hebt geregistreerd. Binnen drie werkdagen verwerken we je declaratie. Daarna ontvang je weer een e-mail. Daarin staat of je declaratie is goedgekeurd of afgewezen.

Mijn.nn activeren en de NN App installeren

Met je mijn.nn activatienummer activeer je eenvoudig je mijn.nn account op de pagina Activeer mijn.nn-account. Na het aanvragen van het activatienummer kan het enkele dagen duren voordat je een activatienummer voor mijn.nn ontvangt. Heb je dit nummer na enkele dagen nog steeds niet ontvangen? Of lukt het niet om je account te activeren? Neem dan contact op met Digital Support via 088 663 01 12 (ma t/m vrij van 8.00 tot 18.00 uur).

Meer informatie over de App en hoe je deze kunt installeren vind je op de pagina Nationale-Nederlanden App.

Binnen vier dagen uitbetaald

Is je declaratie goedgekeurd? Dan wordt het bedrag binnen vier dagen uitbetaald. Nationale-Nederlanden betaalt direct de facturen aan bijvoorbeeld je aannemer of leverancier. Je hoeft dus zelf geen geld over te schrijven.

Heb je een factuur al voorgeschoten? Declareer dan de factuur en upload een betalingsbewijs. Dit kan een bankafschrift, kassabon of het overzicht van je online rekening zijn. Je naam, rekeningnummer én de naam van de leverancier moet op het betalingsbewijs vermeld staan. Je krijgt het geld dan op je bankrekening gestort.

Status van mijn declaraties en saldo bouwdepot

In mijn.nn of via de NN App kun je ook de status van je online ingediende declaraties en het saldo van je bouwdepot bekijken. Hier zie je alle afgeronde declaraties en welke declaraties in behandeling zijn. Een declaratie kan in behandeling, goedgekeurd of afgewezen zijn.

Is je declaratie afgewezen? Dan lees je in de e-mail wat de reden van de afwijzing is. Wij nemen geen declaraties per post of e-mail in behandeling. Een overzicht van wat je uit je bouwdepot mag betalen vind je hier.


Veelgestelde vragen

Ik heb al een factuur liggen die ik wil declareren uit mijn bouwdepot, maar ik heb de hypotheekakte nog niet getekend. Wat moet ik doen?

Je kunt alleen facturen indienen met een datum die na de datum ligt waarop je hypotheek is aangevraagd. Het bouwdepot wordt enkele dagen nadat je hypotheek bij de notaris gepasseerd is geopend. Als je al facturen hebt voordat je hypotheek is gepasseerd, kun je deze indienen bij de notaris. Je facturen worden dan verrekend met het depotbedrag. Declaraties voor je nieuwbouwhuis kun je ook indienen via de notaris. Je notaris kan je daarover meer vertellen.

Enkele dagen na het passeren van je hypotheek kun je in mijn.nn of via de NN App facturen declareren.

Waarom gebruiken jullie eerst het oudste bouwdepot als jullie een bedrag uitbetalen?

Het is in je voordeel als je oudste bouwdepot het snelste leeg is. Zodra dat depot de einddatum bereikt, zetten we het rentepercentage namelijk op 0%. Daarna krijg je geen rentevergoeding meer. Het geld dat nog in het oudste depot zit, levert je dan dus geen rentevoordeel meer op. Daarom is het handig als dat depot op de einddatum zo leeg mogelijk is. Het geld zit dan in het depot dat je het meeste aan rentevergoeding oplevert.

Het saldo van mijn bouwdepot is lager dan de laatste factuur die ik wil declareren. Hoe doe ik dat?

Je kunt geen declaratie indienen voor een bedrag dat hoger is dan het restbedrag dat in je bouwdepot zit. Vul daarom bij je laatste declaratie het bedrag in dat nog in je depot zit, ook als het bedrag op de factuur hoger is.