Ga direct naar inhoud

Uw hypotheek wijzigen

  • Direct regelen
  • In uw persoonlijke en beveiligde omgeving

Log in op mijn.nn

Heeft u een Hypotheek bij Nationale-Nederlanden? Dan kunt u de meeste wijzigingen gemakkelijk aan ons doorgeven via mijn.nn, uw persoonlijke en beveiligde online omgeving. Hieronder leest u wat u moet doen.

Contactgegevens wijzigen

Onderstaande gegevens kunt u zelf direct wijzigen in mijn.nn:

  • Uw woonadres
  • Uw e-mailadres

Log in op mijn.nn en kies voor ‘Mijn gegevens’. Wijzig vervolgens uw gegevens. Uw wijziging wordt direct verwerkt.

Wilt u een adreswijziging doorgeven waarbij het nieuwe adres afwijkt van het adres dat hoort bij uw hypotheek? Neem dan contact met ons op.

Ga naar mijn.nn

Incassorekeningnummer wijzigen

Als u uw bankzaken online regelt via internetbankieren:
Log in op mijn.nn. Klik op ‘Mijn gegevens’ en vervolgens op de link onder ‘Mijn bankrekening’. Let op: Wijzigen is alleen mogelijk door de hoofddebiteur. Als het bij u niet lukt, vraag dan uw mede-debiteur om dit te doen.

Als u geen gebruikmaakt van internetbankieren:
Gebruik het contactformulier hypotheken. Kies in het scroll-down menu (pijltje) ‘Ander onderwerp’, vul het formulier in en voeg bij ‘Bestand’ een kopie toe van uw bankafschrift of betaalpas. Hierop moet uw naam en het nieuwe IBAN nummer zichtbaar zijn.

Ga naar mijn.nn

Bouwdepot beheren

Voor een actueel overzicht van uw bouwdepot kunt u mijn.nn raadplegen. Hier kunt u ook eenvoudig een declaratie, bijvoorbeeld van een aannemer, indienen. Heeft u een factuur voorgeschoten? Dan kunt u deze rekening met het betalingsbewijs via mijn.nn uploaden. U krijgt dan het geld op uw eigen bankrekening gestort.

Ga naar mijn.nn

Extra aflossen

U kunt uw extra aflossing regelen door direct het gewenste bedrag over te maken via iDEAL. Via iDEAL kunt u (in één keer) maximaal € 50.000,- aflossen.

Ga naar mijn.nn

Voor aflossen zonder het gebruik van mijn.nn verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen: 088 663 06 63.

Nieuwe rentevastperiode kiezen

Als uw rentevastperiode afloopt, krijgt u van ons uiterlijk drie maanden van te voren bericht. In mijn.nn kunt u uw nieuwe rentevastperiode kiezen. U vindt de verschillende rentevastperiodes overzichtelijk op een rij met de bijbehorende maandlasten. Met één muisklik kunt u hier zelf een nieuwe rentevastperiode kiezen. U ontvangt direct een bevestiging per e-mail.

Ga naar mijn.nn

Tussentijds uw rente wijzigen

U wilt uw maandlasten verlagen voordat uw rentevastperiode is afgelopen? Dan heeft u een aantal mogelijkheden. In mijn.nn ziet u wat uw mogelijkheden zijn en wat voor u de gevolgen zijn van de verschillende mogelijkheden. U kunt alle mogelijkheden bekijken en afwegen, zonder dat u al ergens aan vast zit. Als u een keuze heeft gemaakt, kunt u de rentewijziging direct in mijn.nn regelen.

Heeft u bij ons een hypotheek met variabele rente en wilt u deze tussentijds vastzetten? Lees hier hoe u dat kunt doen.

Ga naar mijn.nn

Opname uit uw Flexibel Lenen Hypotheek

U kunt eenvoudig een verzoek tot opname uit uw Flexibel Lenen Hypotheek indienen. U kunt het bedrag vanaf een maand voor de gewenste opnamedatum aanvragen.

Wijzigen verpanding overlijdensrisicoverzekering

Een aanvraag voor het wijzigen van een gekoppelde (verpande) overlijdensrisicoverzekering doet u in mijn.nn. Hier kunt u aangeven welke verzekering gekoppeld moet worden en kunt u een dekkingsverklaring of de polis uploaden.

Als de polis van de nieuwe overlijdensrisicoverzekering voldoet aan onze eisen, dan krijgt u van ons een ‘pandakte’. Het uploaden van de ondertekende pandakte doet u eveneens in mijn.nn. Aan deze wijziging zijn wel kosten verbonden.

Ga naar mijn.nn

U gaat uit elkaar

Als u uit elkaar gaat, dan is een koopwoning een van de belangrijkste bezittingen die verdeeld moeten worden. Daarbij moet rekening worden gehouden met juridische en fiscale regels.

Lees meer over uit elkaar gaan en uw hypotheek

Overlijden melden

U kunt een overlijden melden via de Nabestaandendesk. Onze medewerkers helpen u bij het afhandelen van het overlijden voor de producten die de overledene bij Nationale-Nederlanden heeft lopen.

Overlijden melden

Wijzigen hypotheekadviseur

Heeft u een andere hypotheekadviseur gekozen? Dan ontvangen wij graag een door u (en uw partner) ondertekend verzoek tot wijziging van hypotheekadviseur. Vraag uw nieuwe adviseur dit verzoek per e-mail naar ons op te sturen via hypotheken@nn.nl, met in het onderwerp ‘Intermediairwijziging’.


Direct regelen in mijn.nn

Een aantal wijzigingen kunt u direct doorgeven in mijn.nn.

Ga naar mijn.nn

Contact met een adviseur

Soms kan een wijziging gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Laat u zich daarom goed adviseren bij bijvoorbeeld een echtscheiding, het kiezen van een andere hypotheekvorm of aflossen.