Ga direct naar inhoud

Incasso van je hypotheek

Iedere maand schrijven we het bedrag aan hypotheekrente en aflossing van je rekening af. Hieronder lees je wanneer wij dit bedrag afschrijven, wat je kunt doen als je een betaling mist en hoe je direct kunt zien hoeveel je maandelijks betaalt.

Wanneer schrijven we je maandbedrag af?

We schrijven het bedrag aan rente en aflossing af aan het begin van de maand. Dat bedrag is voor de maand daarvoor. In juni schrijven we bijvoorbeeld de maandnota van mei af. Het is belangrijk dat er dan genoeg geld op je rekening staat. Anders kunnen we het bedrag namelijk niet afschrijven.

Heb je een hypotheek waarbij je vermogen opbouwt om aan het einde van de looptijd de hypotheek helemaal of gedeeltelijk af te lossen? Dan schrijven we dat bedrag apart af. Dat geldt ook voor de premie van je overlijdensrisicoverzekering.

Betaling gemist?

Hebben we het bedrag niet kunnen afschrijven? Dan proberen we het in dezelfde maand nog een keer af te schrijven. Je krijgt ook een e-mail met een link naar iDEAL. Als we geen mailadres hebben, krijg je een brief. In de mail of brief lees je hoe je alsnog kunt betalen. Ook kun je in mijn.nn bij ‘Mijn betalingen’ direct het openstaande bedrag betalen. Als dat niet lukt, nemen we contact met je op om je situatie te bespreken. Samen bespreken we dan de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook zelf contact met ons opnemen.

Hulp bij betalingsproblemen

Direct weten wat je betaalt?

Log dan in op mijn.nn. Op de overzichtspagina van je hypotheek zie je direct hoeveel je per maand betaalt.

Inloggen op mijn.nn