Ga direct naar inhoud

Je hypotheek beheren

In mijn.nn, je persoonlijke en beveiligde online omgeving, kun je onderstaande zaken direct inzien of regelen.


Hoe geef ik een wijziging door?

In mijn.nn, je persoonlijke en beveiligde online omgeving, kun je een groot aantal zaken direct regelen: zelf wijzigingen doorvoeren én je hypotheek beheren. Voor sommige zaken is contact met ons of je adviseur noodzakelijk.

Je hypotheek beheren

Tussentijds je rente wijzigen?

Je wilt je maandlasten verlagen voordat je rentevaste periode is afgelopen? In mijn.nn zie je de verschillende mogelijkheden en berekenen we wat voor jou de gevolgen zijn van de verschillende mogelijkheden om je rente tussentijds aan te passen. Je ziet dan of je een vergoeding moet betalen, hoe hoog die is en wat je maandlasten zouden worden.

Je rente tussentijds aanpassen

Heb je bij ons een hypotheek met variabele rente en wil je deze tussentijds vastzetten?


Rentevaste periode

Je rentevaste periode is een periode waarin de hypotheekrente gelijk blijft. Aan het einde hiervan kun je de hypotheekrente opnieuw vastzetten voor de tijd die je wenst. Ook mag je de hypotheek op dat moment wijzigen zonder dat je hiervoor een vergoeding hoeft te betalen.

Lees meer over de rentevaste periode

Extra aflossen

Je wilt extra aflossen op je hypotheek. Per kalenderjaar kun je tot maximaal 10% van de oorspronkelijke lening aflossen zonder een vergoeding te betalen aan Nationale-Nederlanden.

Extra aflossen op uw hypotheek


Hypotheekvorm aanpassen

Soms past een hypotheekvorm niet meer bij je wensen. Je huidige hypotheek aanpassen naar een andere hypotheekvorm kan dan de oplossing zijn.

Je hypotheekvorm aanpassen

Bouwdepot beheren

Je nieuwbouwhuis of verbouwing financieren via je hypotheek? Dit kan met een bouwdepot.

Je bouwdepot bekijken en declaraties indienen


Inzicht in je betalingen

We schrijven het bedrag aan rente en aflossing af aan het begin van de maand. Dat bedrag is voor de maand daarvoor. In juni schrijven we bijvoorbeeld de maandtermijn van mei af. Op je hypotheekoverzicht in mijn.nn onder het kopje “zelf regelen” vind je een uitgebreide specificatie van je maandtermijn.

Ga naar mijn.nn

Een openstaand bedrag alsnog voldoen

Is een afschrijving niet gelukt? Dan kun je in mijn.nn bij “mijn betalingen” het openstaande bedrag direct aan ons overmaken. Lukt het je niet om de hypotheek te betalen? Dan zoeken wij samen met jou naar een oplossing.

Lees meer over hulp bij betalingsproblemen


Hypotheek meenemen bij verhuizen

Nieuw huis, zelfde hypotheek.
Je gaat verhuizen en neemt mee... Dan denk je niet meteen aan de hypotheek. Toch is dat bij Nationale-Nederlanden mogelijk.

Je hypotheek meeverhuizen

Hypotheek oversluiten naar Nationale-Nederlanden

Je wilt verbouwen, je hebt overwaarde van je huis of je denkt dat je maandlasten omlaag kunnen? Redenen om eens kritisch naar je hypotheek te kijken.

Je hypotheek oversluiten