Ga direct naar: inhoud

Hypotheek voor vernieuwbouw

  • Speciaal voor renovatieprojecten
  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot

Maximale hypotheek berekenen

Wat is vernieuwbouw?

Je ziet het steeds vaker: een oud kantoorpand, industrieel gebouw of een voormalige kerk die omgebouwd wordt tot een aantal woningen of appartementen. Een dergelijk renovatieproject wordt ook wel vernieuwbouw genoemd. Soms wordt de woning casco opgeleverd. U zorgt dan zelf voor de afbouw en afwerking aan de binnenkant. Het kan ook om een turn key woning gaan. Dit betekent dat het huis of appartement helemaal afgewerkt is en dat u er zo in kunt.

Nieuwbouwhypotheek

Nationale-Nederlanden heeft voor dergelijke renovatieprojecten een uniek aanbod. Onder bepaalde voorwaarden kunt u namelijk onze Nieuwbouwhypotheek afsluiten. Bij een nieuwbouwwoning hanteren we het tarief tot en met 90% van de marktwaarde. Hierdoor profiteert u van een lagere hypotheekrente. Ook kunt u de facturen van bijvoorbeeld de aannemer gemakkelijk betalen vanuit een bouwdepot en heeft u de mogelijkheid om tijdelijk dubbele woonlasten te financieren.

Aantrekkelijke rente bij vernieuwbouw

Met de Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden profiteert u van een lagere hypotheekrente. Tijdens de eerste rentevaste periode betaalt u de rente die hoort bij het tarief tot en met 90% van de marktwaarde. Na de rentevaste periode kijken we wat de waarde van de woning ten opzichte van uw hypotheekbedrag is en welk tarief op dat moment voor u geldt.

Geldt de Nieuwbouwhypotheek voor mij?

Bij vernieuwbouw is het belangrijk dat uw woning voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U koopt de woning van een projectontwikkelaar of woningstichting
  • U wordt de eerste bewoner
  • De woning die u gaat renoveren wordt casco of turn key (sleutelklaar) opgeleverd
  • Bij casco zorgt u zelf voor de afbouw of neemt hiervoor een aannemer in de arm

Bouwdepot

Tijdens de (her)bouw van uw nieuwe woning krijgt u te maken met kosten. Deze kosten kunt u meefinancieren in uw hypotheek. Een deel van uw hypotheekbedrag wordt hiervoor apart gezet in een bouwdepot. Hieruit betaalt u eenvoudig en digitaal de rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer.

Vrijblijvend en gratis oriƫntatiegesprek

Heeft u interesse in een renovatieproject? En wilt u weten of dit financieel haalbaar is? Kies voor persoonlijk hypotheekadvies afgestemd op uw mogelijkheden en uw wensen. Zodat u de hypotheek afsluit die het beste bij uw situatie past.
Het eerste oriƫntatiegesprek met een hypotheekadviseur van Nationale-Nederlanden is gratis en vrijblijvend. U kunt voor een afspraak terecht bij een adviseur van Nationale-Nederlanden of bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Maak een afspraak