Ga direct naar inhoud


Gezond wonen: een beter binnenklimaat in je huis

Wie gezonder wil leven, eet gezond, beweegt voldoende en haalt regelmatig een frisse neus. Maar wist je dat het klimaat in je woning ook grote invloed heeft op je gezondheid?

Hoe gezond woon jij? Doe de check

We zijn meer en meer thuis, dus wordt de luchtkwaliteit in huis steeds belangrijker. In acht vragen ontdek je verschillende tips en feiten die interessant zijn voor jouw situatie.

Alle informatie in deze check is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Elke situatie is uniek. Uit de check volgt géén advies op maat.


Verbeter de luchtkwaliteit in huis met een luchtreiniger

Sommige luchtvervuiling is niet te voorkomen. Een luchtreiniger verwijdert stof, pollen en allergenen uit de lucht. Om je te helpen gezonder te wonen, biedt Nationale-Nederlanden je samen met Philips een eenmalige korting aan op een luchtreiniger. Welke kies jij?

Bekijk het aanbod bij Philips

*De unieke code voor 30% korting is eenmalig bruikbaar, en geldig zolang de voorraad strekt. De verwerking, betaling en levering van je bestelling vindt plaats via partner Philips Domestic Appliances. De actie geldt van 12-4-2022 tot en met 9-5-2022. Per code kun je maximaal 3 apparaten bestellen.


Samen helpen we je gezonder te wonen

Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk dat jij fijn, veilig en betaalbaar kunt wonen en leven. De luchtkwaliteit in huis beïnvloedt je gezondheid, blijkt uit verschillende onderzoeken, bijvoorbeeld van TNO. Corona heeft het besef daarvan vergroot.

Samen met partners als TNO, Binnenklimaat Nederland en Philips wil Nationale-Nederlanden dat bewustzijn verder vergroten. Daarom delen we kennis en leggen we uit wat jij kunt doen om gezonder te wonen. Bij de aankoop van je huis, tijdens een verbouwing, of simpelweg door je raam vaker te openen.

Meer over Gezond Wonen en onze partners

In vier stappen gezonder wonen

Je probeert bewust en duurzaam te leven. Dat buiten de lucht niet altijd schoon is, dat wist je al. Maar hoe bewust ben je van luchtvervuiling in je huis? In vier stappen werk jij aan een beter binnenklimaat.

Lees alle tips

Bekijk de infographic

Frisse lucht is goed voor slaap


Verbouwen? Een adviseur denkt met je mee

Met partners als TNO en Gezond Binnen leggen we uit wat een gezond binnenklimaat is, én wat jij kunt doen. Een hypotheekadviseur denkt graag met je mee.

Hypotheekadvies van een adviseur