Ga direct naar: inhoud

Inkomensverklaring voor ondernemers

  • Wat kan ik maximaal lenen?
  • Rentekorting met NHG
  • Volg online de status van uw aanvraag

Inkomensverklaring voor ondernemers

Bent u minimaal één jaar als ondernemer of zzp’er werkzaam? Dan geldt dat u voor uw hypotheekaanvraag een inkomensverklaring nodig heeft waaruit uw toetsinkomen blijkt. Daarnaast bevat de inkomensverklaring aanvullende informatie over de toekomstbestendigheid van uw inkomen.

Een inkomensverklaring kunt u of uw hypotheekadviseur bij vier partijen opvragen door het insturen van een ingevuld opdrachtformulier. Afhankelijk van uw situatie wordt u door de gekozen partij gevraagd een aantal documenten aan te leveren, waaronder jaarverslagen en IB-aangiftes. De kosten voor het aanvragen van een inkomensverklaring zijn afhankelijk van de complexiteit van uw onderneming. De documenten die u moet aanleveren en de kosten vindt u terug in het opdrachtformulier. Deze kosten zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Let op: bent u een startende ondernemer of zzp’er en wilt u een hypotheek met NHG aanvragen? Dan kunt u of uw adviseur de opdrachtformulieren downloaden op de website van NHG. Voor hypotheekaanvragen zonder NHG vindt u hieronder de opdrachtformulieren. Kies zelf de partij van uw voorkeur.


Opdrachtformulieren aanvraag inkomensverklaring


Een adviseur van Nationale-Nederlanden

Een adviseur van Nationale-Nederlanden kan bij u thuis, op locatie of via een webcamgesprek hypotheekadvies geven. Hij of zij adviseert u en geeft aan welk product van Nationale-Nederlanden het beste bij u past.

Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek

Een onafhankelijk adviseur

U kunt voor hypotheekadvies ook terecht bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt. Deze adviseert u en bekijkt producten van verschillende aanbieders. Deze adviseur kan u vertellen of een product van Nationale-Nederlanden een goede keuze is voor u.

Vind een adviseur bij u in de buurt