Ga direct naar: inhoud

Eerste huis kopen

  • Wat kunt u maximaal lenen?
  • Aantrekkelijke rente
  • Volg online de status van uw aanvraag

Bereken uw hypotheek

Een hypotheek kiezen

Als u een huis wilt kopen en op zoek bent naar een hypotheek, krijgt u veel nieuwe informatie en wilt u weten waar u aan toe bent. Bij het afsluiten van een hypotheek, is het belangrijk dat u keuzes maakt die het beste passen bij uw financiële mogelijkheden. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. Wij helpen u hier graag verder mee.
Het Hypotheek ABC van Nationale-Nederlanden legt de meeste hypotheektermen kort en bondig uit.


De voordelen van een hypotheek bij Nationale-Nederlanden

Een hypotheek is meer dan alleen onze aantrekkelijke rente. Wij bieden ook voordelen die bij het afsluiten van een hypotheek, maar zeker ook daarna belangrijk zijn. Een hypotheek sluit u meestal voor een lange periode af, vaak wel dertig jaar! Dan is het fijn om te weten dat Nationale-Nederlanden met een Nederlandse geschiedenis van 170 jaar, veel ervaring heeft met hypotheken en verzekeringen.

Wij staan voor u klaar met onze eigen hypotheekadviseurs die graag met u bepalen welke hypotheek het beste bij uw situatie past. Dit kan op kantoor, maar ook ’s avonds bij u thuis of via de webcam. Maar we maken ook gebruik van een netwerk van onafhankelijk adviseurs bij u in de buurt.


Uw hypotheek wijzigen en beheren in mijn.nn

Zodra u een hypotheek heeft bij Nationale-Nederlanden kunt u de meeste wijzigingen gemakkelijk aan ons doorgeven via mijn.nn, uw persoonlijke en beveiligde online omgeving. Hieronder een kort overzicht van de vele mogelijkheden.

Download de App

Via onze App op uw tablet of smartphone heeft u altijd inzicht in uw hypotheek.


Hoe werkt de financiering?

Om een woning te betalen, heeft bijna iedereen een hypotheek nodig. Ook heeft u eigen middelen nodig omdat de maximale hypotheek beperkt is. In 2018 mag u niet meer lenen dan 100% van de waarde van de woning. Gemiddeld komt er nog zo’n 6% kosten bovenop de koopprijs. U heeft dus ongeveer nog 6% aan eigen middelen nodig. Denk hierbij aan kosten voor advies, de makelaar, overdrachtsbelasting, het taxatierapport, eventueel een bouwkundig onderzoek en de notaris.

Lees meer

Wanneer moet u de financiering regelen?

Voordat u op de woning gaat bieden, is het verstandig om na te gaan of u de hypotheek kunt krijgen. Bent u het eens geworden over de aankoopprijs van de woning en is de koopakte, onder voorbehoud van financiering, door u en de verkoper getekend? Dan is dit het moment om via uw adviseur de hypotheek bij ons aan te vragen.

Zoek een adviseur bij u in de buurt

Hoe vraagt u de hypotheek aan?

U vraagt een hypotheek aan via een onafhankelijke adviseur of via een adviseur van Nationale-Nederlanden. Voordat wij u een offerte kunnen aanbieden, hebben we aanvullende informatie van u nodig. Denk hier bijvoorbeeld aan een loonstrook, taxatierapport en werkgeversverklaring.

Maak een afspraak

Uw hypotheekaanvraag in zes stappen


Aantrekkelijke hypotheekrente

De hoogte van de rente is belangrijk als u een hypotheek wilt afsluiten. Uit welke rentetarieven kunt u kiezen? En waar hangt de hoogte van de hypotheekrente eigenlijk vanaf?

Wat kunt u maximaal lenen?

Heeft u uw eerste koopwoning gevonden en wilt u een bod doen?

  • Bereken wat u kunt lenen
  • Bekijk wat de maandlasten zijn
  • Bepaal of u uw woning kunt betalen
  • Hypotheek ook mogelijk voor ZZP-ers

Bereken nu