Ga direct naar: inhoud

Eerste huis kopen

  • Wat kunt u maximaal lenen?
  • Aantrekkelijke rente
  • Volg online de status van uw aanvraag

Bereken uw hypotheek

Een hypotheek kiezen

Als u een huis wilt kopen en op zoek bent naar een hypotheek, krijgt u veel nieuwe informatie en wilt u weten waar u aan toe bent. Bij het afsluiten van een hypotheek, is het belangrijk dat u keuzes maakt die het beste passen bij uw financiële mogelijkheden. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. Wij helpen u hier graag verder mee.
Het Hypotheek ABC van Nationale-Nederlanden legt de meeste hypotheektermen kort en bondig uit.


De voordelen van een hypotheek bij Nationale-Nederlanden

Een hypotheek is meer dan alleen onze aantrekkelijke rente. Wij bieden ook voordelen die bij het afsluiten van een hypotheek, maar zeker ook daarna belangrijk zijn. Een hypotheek sluit u meestal voor een lange periode af, vaak wel dertig jaar! Dan is het fijn om te weten dat Nationale-Nederlanden met een Nederlandse geschiedenis van 170 jaar, veel ervaring heeft met hypotheken en verzekeringen.

Wij staan voor u klaar met onze eigen hypotheekadviseurs die graag met u bepalen welke hypotheek het beste bij uw situatie past. Dit kan op kantoor, maar ook ’s avonds bij u thuis of via de webcam. Maar we maken ook gebruik van een netwerk van onafhankelijk adviseurs bij u in de buurt.


Hoe werkt de financiering?

Om een woning te betalen, heeft bijna iedereen een hypotheek nodig. Ook heeft u eigen middelen nodig omdat de maximale hypotheek beperkt is. In 2017 mag u niet meer lenen dan 101% van de waarde van de woning. Gemiddeld komt er nog zo’n 6% kosten bovenop de koopprijs. U heeft dus ongeveer nog 5% aan eigen middelen nodig. Denk hierbij aan kosten voor advies, de makelaar, overdrachtsbelasting, het taxatierapport, eventueel een bouwkundig onderzoek en de notaris.

Lees meer

Wanneer moet u de financiering regelen?

Voordat u op de woning gaat bieden, is het verstandig om na te gaan of u de hypotheek kunt krijgen. Bent u het eens geworden over de aankoopprijs van de woning en is de koopakte, onder voorbehoud van financiering, door u en de verkoper getekend? Dan is dit het moment om via uw adviseur de hypotheek bij ons aan te vragen.

Zoek een adviseur bij u in de buurt

Hoe vraagt u de hypotheek aan?

U vraagt een hypotheek aan via een onafhankelijke adviseur of via een adviseur van Nationale-Nederlanden. Voordat wij u een offerte kunnen aanbieden, hebben we aanvullende informatie van u nodig. Denk hier bijvoorbeeld aan een loonstrook, taxatierapport en werkgeversverklaring.

Maak een afspraak

Uw hypotheekaanvraag in zes stappen


Aantrekkelijke hypotheekrente

De hoogte van de rente is belangrijk als u een hypotheek wilt afsluiten. Uit welke rentetarieven kunt u kiezen? En waar hangt de hoogte van de hypotheekrente eigenlijk vanaf?

Wat kunt u maximaal lenen?

Heeft u uw eerste koopwoning gevonden en wilt u een bod doen?

  • Bereken wat u kunt lenen
  • Bekijk wat de maandlasten zijn
  • Bepaal of u de woning kunt betalen
  • Hypotheek ook mogelijk voor ZZP-ers

Bereken nu