Ga direct naar inhoud

Hoe kan ik vergoedingsvrij aflossen?

In mijn.nn, je persoonlijke en beveiligde omgeving, kun je bekijken wat het effect is van een aflossing op je maandlasten. Bovendien zie je meteen of je eventueel een vergoeding moet betalen. In mijn.nn kun je een aflossing makkelijk zelf regelen.

Betalen kan direct via iDEAL of via internetbankieren.

Betalen via iDEAL

In mijn.nn kies je, bij het betreffende leningdeel, voor ‘extra aflossen’ en volg je de instructies. Een betaling via iDEAL verloopt zoals je ook op andere sites gewend bent. Via iDEAL kun je maximaal € 50.000,- overmaken.

Het kan zijn dat je met je bank een afspraak hebt over een maximaal bedrag dat je per dag kunt overboeken. Dit bedrag kan lager zijn dan het bedrag dat je wilt aflossen. In veel gevallen kun je dit bedrag verhogen. Neem dan contact op met je bank.

Betalen via internetbankieren

Als je kiest voor betalen via internetbankieren, maak je het bedrag over via je eigen bank. Nadat je in mijn.nn hebt bekeken wat de extra aflossing voor je betekent, krijg je een instructie voor de betaling. Het is belangrijk dat je bij de betaling de gegevens correct overneemt. Hieraan herkennen wij je betaling en kunnen deze dan direct goed verwerken.


Niet via mijn.nn?

Wil je extra aflossen buiten de mogelijkheden van mijn.nn om? Dan is het heel belangrijk dat je bij de betaling onderstaande instructies nauwkeurig opvolgt zodat wij je betaling direct goed kunnen verwerken.

Maak het bedrag over:

  • op rekeningnummer NL72 INGB 0000 1577 07 ten name van Nationale-Nederlanden
  • onder vermelding van eerst het leningnummer, daarna '.L' gevolgd door het leningdeelnummer van het betreffende leningdeel en de toevoeging 'extra aflossing'.

Voorbeeld
Je wilt extra aflossen op leningdeel 01 van je hypotheek met leningnummer 123456789.
In de omschrijving vermeld je: 123456789.L01 extra aflossing

*Het leningnummer vind je onder andere op het overzicht dat je jaarlijks van ons ontvangt.

Wil je meer aflossen dan jaarlijks vergoedingsvrij is toegestaan, dan adviseren wij je om dit via mijn.nn te regelen. Je ziet dan direct wat het effect is van de aflossing op je maandlasten. Ook zie je meteen of je een vergoeding moet betalen en hoe hoog deze vergoeding is.

Wil je weten hoe de vergoeding die je moet betalen berekend is? In de bijlage van de samenvatting van je berekening wordt in 4 stappen uitgelegd hoe we de vergoeding hebben berekend.


Bevestiging

Nadat je extra aflossing verwerkt is, ontvang je een bevestiging per e-mail. Is je e-mailadres niet bij ons bekend, dan ontvang je deze bevestiging per brief. In de bevestiging zie je hoeveel je afgelost hebt, op welk leningdeel en wat je nieuwe hoofdsom is.