Ga direct naar inhoud

Alles over je hypotheek

Op deze pagina vind je alles over je hypotheek bij Nationale-Nederlanden. In mijn.nn, je persoonlijke en beveiligde online omgeving, kan je onderstaande zaken direct inzien of regelen.


Zelf regelen

In mijn.nn en in de NN App kan je een groot aantal zaken direct zelf regelen: wijzigingen doorvoeren én je hypotheek beheren.

Meer over zelf regelen

Een lagere maandlast voor je hypotheek bij NN?

Wil je lagere maandlasten? Kijk dan of je hypotheekrente omlaag kan? Je hebt verschillende mogelijkheden. Niet alleen na afloop van je rentevaste periode, maar ook tijdens. Bekijk hier wat je mogelijkheden zijn.

Meer over je rente aanpassen

Heb je bij ons een hypotheek met variabele rente en wil je deze tussentijds vastzetten?


Einde rentevaste periode

Je rentevaste periode is de periode waarin je hypotheekrente gelijk blijft. Aan het einde van deze periode kies je opnieuw hoe lang je de rente vastzet. Op dat moment kun je je hypotheek wijzigen zonder dat je hiervoor een vergoeding hoeft te betalen.

Meer over einde rentevaste periode

Extra aflossen

Je wilt extra aflossen op je hypotheek. Dit doe je eenvoudig zelf op mijn.nn. Per kalenderjaar kun je tot maximaal 10% van de oorspronkelijke lening aflossen zonder een vergoeding te betalen aan Nationale-Nederlanden.

Meer over extra aflossen


Hypotheekvorm aanpassen

Als je werk- of gezinssituatie verandert, dan voldoet je hypotheek misschien niet meer aan je wensen. Je hypotheek aanpassen naar een andere hypotheekvorm kan dan de oplossing zijn.

Meer over hypotheekvorm aanpassen

Je bouwdepot

Hier lees je alles over je bouwdepot. En hoe je hem gebruikt.

Meer over je bouwdepot


Inzicht in je betalingen

We schrijven het bedrag aan rente en aflossing af aan het begin van de maand. Dat bedrag is voor de maand daarvoor. In juni schrijven we bijvoorbeeld de maandtermijn van mei af. Op je hypotheekoverzicht in mijn.nn onder het kopje “zelf regelen” vind je een uitgebreide specificatie van je maandtermijn.

Inloggen

Een openstaand bedrag alsnog voldoen

Is een afschrijving niet gelukt? Dan kun je in mijn.nn bij “mijn betalingen” het openstaande bedrag direct aan ons overmaken. Lukt het je niet om de hypotheek te betalen? Dan zoeken wij samen met jou naar een oplossing.

Lees meer over hulp bij betalingsproblemen


Hypotheek meenemen bij verhuizen

Nieuw huis, zelfde hypotheek.
Je gaat verhuizen en neemt mee... Dan denk je niet meteen aan de hypotheek. Toch is dat bij Nationale-Nederlanden mogelijk.

Meer over je hypotheek meenemen bij verhuizen

Hypotheek oversluiten naar Nationale-Nederlanden

Je wilt verbouwen, je hebt overwaarde van je huis of je denkt dat je maandlasten omlaag kunnen? Redenen om eens kritisch naar je hypotheek te kijken.

Meer over oversluiten