Ga direct naar: inhoud

Uitgaven terug betalen

  • Uw Nationale-Nederlanden CreditCard is standaard uitgegeven zonder Gespreid Betalen Faciliteit
  • Gespreid betalen, alleen op aanvraag
  • Eén keer per maand volledige verrekening van uw uitgaven
  • Geen rentekosten of boete bij tijdige betaling
  • Zelf overmaken of via automatische incasso

Beheer uw CreditCard

Uw maandelijkse afrekening

Uw Nationale-Nederlanden Creditcard wordt standaard uitgegeven zonder Gespreid Betalen Faciliteit. Dit betekent dat u één keer per maand het volledige openstaande bedrag moet terugbetalen. U ontvangt een bericht wanneer uw rekeningoverzicht in MijnICS voor u klaarstaat. U kunt zelf kiezen hoe u de maandelijkse rekening wilt betalen: per automatische incasso of door zelf het geld over te maken.

Als u binnen 21 dagen het gehele openstaande bedrag betaalt, wordt er geen rente of boete in rekening gebracht. Betaalt u niet op tijd dan brengt ICS een boete in rekening. Deze bedraagt 2% van het openstaande bedrag. Bij een betalingsachterstand van meer dan twee maanden worden incassokosten in rekening gebracht. Dit gebeurt ook als uw automatische incasso geweigerd of gestorneerd wordt en het openstaande bedrag niet op tijd terugbetaald is. Om bovenstaande kosten te voorkomen moet u uw rekening dan handmatig betalen.

Gespreid betalen

De Nationale-Nederlanden CreditCard is een betaalkaart: uw uitgaven worden één keer per maand, in één keer in rekening gebracht.

Als u behoefte heeft aan meer financiële ruimte kunt u er voor kiezen om de Gespreid Betalen Faciliteit aan te vragen op uw Nationale-Nederlanden CreditCard. Dit houdt in dat u niet het volledige openstaande bedrag in één keer terug hoeft te betalen, maar slechts een gedeelte:

Minimaal 2,5% van het openstaande bedrag met een minimum van € 20,- per maand.

Als u gebruik maakt van de Gespreid Betalen Faciliteit betaalt u jaarlijks een effectieve rente van 14% over het openstaande bedrag. In de tabel hier onder ziet u wat dat betekent voor uw jaarlijkse kosten.

Jaarlijks kostenpercentage (JKP)

Het jaarlijks kostenpercentage is afhankelijk van de bestedingslimiet, de te betalen rente (variabele debetrentevoet) en de jaarlijkse bijdrage voor uw CreditCard.

Totaal Kredietbedrag Variabele debetrentevoet Jaarlijkse kaartbijdrage Jaarlijks kostenpercentage (JKP)
€ 2.500,- 14% € 20,- 15,75%
€ 5.000,- 14% € 20,- 14,87%
€ 7.500,- 14% € 20,- 14,58%
€ 10.000,- 14% € 20,- 14,43%

De Gespreid Betalen Faciliteit (krediet op uw CreditCard) vraagt u aan via Mijn ICS op www.icscards.nl. Als u gebruik maakt van de Gespreid Betalen Faciliteit wordt er rente in rekening gebracht over het totale openstaande bedrag.

Inloggen CreditCard Online