Ga direct naar: inhoud

Basis Beheerd Beleggen

Het is niet meer mogelijk om een Basis Beheerd Beleggen rekening aan te vragen.

Log in op mijn.nn

Vermogensbeheer

Bij Basis Beheerd Beleggen besteedt u het beleggen uit aan onze beleggingsexperts. Doordat zij uw geld beheren, hoeft u er niet zelf dagelijks mee bezig te zijn of zelf een expert te zijn. Dat biedt u gemak.

U kunt altijd online de ontwikkeling van uw beleggingen volgen en wijzigingen doorgeven. Zo kunt u bijvoorbeeld uw inleg, de datum waarop u over uw opgebouwde vermogen wilt beschikken of het bedrag dat u wenst op te bouwen wijzigen.

Wij beleggen voor u in fondsen van NN Investment Partners (ook onderdeel van Nationale-Nederlanden Groep). Dit doen we op basis van uw beleggingsprofiel.

Beleggingsprofielen

Wij beleggen voor u op basis van uw beleggingsprofiel. Uw beleggingsprofiel bepaalt de samenstelling van uw beleggingsportefeuille en geeft een indicatie van het risico dat u met uw beleggingen loopt.

Nationale-Nederlanden hanteert voor haar klanten 17 beleggingsprofielen verdeeld over de risicocategorieën: defensief, neutraal of offensief. Verandert uw situatie? Dan is het belangrijk dat u uw beleggingsprofiel actualiseert op mijn.nn. Daarnaast vragen wij u iedere twee jaar om uw beleggingsprofiel opnieuw in te vullen.

Verlagen van uw risico
Staat de lifecycle-methode voor u aan? Dan nemen we steeds minder risico met uw beleggingen naarmate u dichter bij uw doeldatum komt.

Lifecycle-methode

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Met beleggen loopt u risico. Met de lifecycle-methode binnen Basis Beheerd Beleggen nemen we steeds minder risico met uw beleggingen naarmate u dichter bij uw doeldatum komt. Uw doeldatum is de datum waarop u wilt beschikken over uw vermogen.

Waarom we dit doen?
Naarmate de einddatum van uw beleggingsdoel dichterbij komt, hebben wij voor u minder kans om eventuele beleggingsverliezen in de resterende tijd tot aan de doeldatum goed te maken. We nemen daarom een lager beleggingsrisico als uw doeldatum dichterbij komt.

Dit doen we ongeacht of u een offensief, defensief of neutraal beleggingsprofiel heeft. Komt uw doeldatum dichterbij? Dan gaan wij bijvoorbeeld minder voor u beleggen in meer risicovolle beleggingsfondsen en meer in minder risicovolle beleggingsfondsen. Of we verhogen het deel liquide middelen

Hoe we dit doen?
We gebruiken de lifecycle tabel vanaf 16 jaar tot uw doeldatum. Hoe wij dit doen? Dat ziet u in de lifecycle tabel.

Kosten

Kosten die Nationale-Nederlanden in rekening brengt

  • U betaalt ons 0,4% per jaar over de waarde van uw beleggingen.
  • Dit bedrag wordt per maand berekend en één keer per kwartaal in rekening gebracht.
  • Kosten zijn exclusief de kosten van de beleggingsfondsen.

Rekenvoorbeeld

Kosten van de beleggingsfondsen
NN Investment Partners maakt ook kosten. De hoogte van deze kosten verschilt per beleggingsfonds. Deze kosten gaan ten laste van de waarde van het beleggingsfonds. Dit wordt verwerkt in de koers van het beleggingsfonds. U ontvangt geen rekening van deze kosten.

De informatie over de kosten van beleggingsfondsen vindt u op mijn.nn bij de samenstelling van uw portefeuille. Per fonds vindt u daar een link naar de Essentiële Beleggersinformatie (EBI). De EBI geeft u informatie over de aard van de beleggingen, de risico’s en inzicht in de kosten van het fonds. Nationale-Nederlanden ontvangt geen vergoedingen van de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen.

Totale kosten per beleggingsprofiel
Basis Beheerd Beleggen bestaat uit 17 modelportefeuilles met beleggingsfondsen. Afhankelijk van uw beleggingsprofiel beleggen wij voor u in één van deze portefeuilles. Doordat de samenstelling van de modelportefeuilles verschilt, verschilt de totale hoogte van de kosten van de beleggingsfondsen.

Alle genoemde kosten zijn inclusief BTW.

uniqueid