Ga direct naar: inhoud

Fotofinish: portretten van trotse renners van de NN Marathon Rotterdam

We stonden bij de finish van de NN Marathon Rotterdam om een aantal winnaars te onthalen na hun prestatie van formaat. Elke hardloper heeft zo zijn of haar eigen reden om mee te doen aan een marathon. De één wil van wat overtollige kilo’s af, de ander doet het voor de kick en weer een derde wil een mooie eindtijd neerzetten. Wat je doel ook is, iedereen die de eindstreep haalt is een winnaar.

Tjeerd (52)

“Die warmte, daar was niks tegen te beginnen. Het hele jaar heb ik in de kou getraind, en dan is het nu ineens zo absurd warm. Het is wel echt een mooie uitdaging, waar je de hele winter aan moet werken. We zijn met een hele groep van de atletiekclub. Het is een hele bijzondere ervaring om samen naar zo’n doel toe te werken'.

Richard (46)

“Het was even afzien, zeker de laatste vijf kilometer, maar als je eenmaal over de finish komt voel je niks meer. Ik heb echt lekker gelopen, hoewel ik mijn persoonlijke record niet heb verbroken. Ik wilde hem eigenlijk alleen maar uitlopen, ontspannen en genieten, maar ik heb iets te veel prestatiedrang. Dan wil ik ook meteen de challenge aangaan.”

Nellie (44)

“Het is echt strijden en grenzen verleggen, zo’n marathon. Wat een kick als je zo over de finish loopt. Ik had wel een streeftijd, maar op een gegeven moment realiseerde ik me: het is té warm. Toen heb ik het laten varen en ben ik er gewoon van gaan genieten. Toen ging het beter!”

Rick (33)

“Ik had geen streeftijd, ik wilde de marathon alleen maar uitlopen. En het liefst niet als laatste eindigen. Dat is gelukt, dus ik ben helemaal tevreden! Aan het einde van het jaar ga ik verhuizen uit Rotterdam, dus het is voor mij een mooi afscheid van de stad.”

Abdelaziz (42)

“Het was wel zwaar, maar ik heb mijn record weten te verbreken! Mijn vrienden hebben me zoveel gesteund, door hen heb ik me er echt doorheen geslagen. Volgend jaar weer!”

Winston (45)

“Het viel me niet mee. Ik ben ook totaal niet tevreden met mijn resultaat. Ik merkte al heel vroeg dat ik mijn streeftijd niet zou gaan halen, dus dan moet je je doel aanpassen. Dit is al mijn zevende marathon hier in Rotterdam. Het is echt een feestje. De hele stad leeft ernaar toe, het publiek langs de kant is waanzinnig! Je wordt hierdoor echt gedragen. Zonder hen was ik er misschien wel voortijdig uitgestapt.”

Inge (29)

“Ik had nooit gedacht dat ik het zo snel zou doen. Het was echt een spontane actie om mee te doen, ik heb me bijna niet voorbereid. Ik ben daarom al superblij dat ik ‘m heb uitgelopen.”

Manuel (41)

“Ik ben compleet op nu. Het was echt zwaar. Maar er was zoveel steun van het publiek, dat helpt echt enorm! Dit was mijn eerste marathon in Nederland, maar hopelijk niet mijn laatste!”

Cathy (39)

"Ik ben echt helemaal kapotgegaan op dat laatste stuk. Het was net twee kilometer te ver. Maar ik ben zeker wel blij met mijn tijd, zeker voor hoe warm het was. Het mooiste aan een marathon vind ik dat je er over lange tijd naartoe kan werken. Focus houden, merken dat je steeds fitter wordt, en discipline blijven tonen. Je wordt gewoon verslaafd op een gegeven moment, dan wil je niet meer anders!"

Sil (30)

“Aan de ene kant ben ik trots, aan de andere kant ben ik beschaamd dat ik mezelf dit heb aangedaan. Ik ben ingevallen voor iemand van mijn werk die op het laatste moment had afgezegd. Daar ben je toch een teamplayer voor.”

Gefeliciteerd! Jullie hebben het gehaald! Een groot applaus voor alle deelnemers die afgelopen zondag de marathon van Rotterdam hebben uitgelopen. Nationale-Nederlanden. Supporter van alle hardlopers.