Ga direct naar: inhoud

Bundelz: prepaid autoverzekering voor de af&toe rijder

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen. Bij al deze autoverzekeringen betaal je een vast bedrag per maand. Of je nu veel of weinig rijdt. Dat kan anders. Sparklab (het innovatielab van Nationale-Nederlanden) en Vodafone startten daarom samen in de zomer van 2017 met Bundelz. Dit is een prepaid autoverzekering, waarmee je alleen betaalt voor de kilometers die je rijdt. Dat maakt het een voordelige verzekering voor de af&toe rijder

Wie is de af&toe rijder?

Dit zijn automobilisten die hun (tweede) auto niet vaak gebruiken. Gemiddeld rijden ze minder dan 100 kilometer per week en zeker niet meer dan 7.000 kilometer per jaar; iedereen die meer rijdt is goedkoper uit met een gewone autoverzekering.

Af&toe rijders gebruiken hun auto vooral om de kinderen naar sportclubs te brengen, voor familiebezoeken in het weekend of om heen en weer naar de supermarkt te rijden voor de boodschappen.

Maak kennis met af&toe rijders


Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Hoe werkt het?

Bundelz is in Nederland de eerste in zijn soort. In tegenstelling tot andere autoverzekeringen waar je maandelijks premie betaalt, koop je met Bundelz een bundel van 1.000 kilometer waarmee je verzekerd op pad kunt. Pas als de kilometers op zijn schaf je een nieuwe bundel aan. Je betaalt dus alleen voor de kilometers die je rijdt. Bij Bundelz rijd je met een kilometerteller in je auto, die het aantal gereden kilometers bijhoudt.

Op het moment dat je bundel bijna op is, ontvang je een signaal en schaf je een nieuwe bundel aan. Zo rijd je altijd verzekerd rond. En met Bundelz is een auto ook verzekerd als hij stilstaat. Je kunt kiezen uit een WA en een WA-casco dekking.

Lees meer over de WA en WA-casco dekking


Welke samenwerking leidde tot Bundelz?

Bundelz is bedacht door Sparklab. Vodafone levert expertise op het gebied van techniek en prepaid, Nationale-Nederlanden vult dit aan met haar kennis van verzekeren. Intrasurance verzorgt de verzekeringsadministratie. Door te werken in dit open innovatieve ecosysteem worden krachten gebundeld en gaan ontwikkelingen sneller. Zo kan Sparklab snel en goed op de wensen van de Bundelz gebruikers inspelen.

Lees meer over deze samenwerking