Ga direct naar: inhoud

Bundelz

Betalen voor gebruik blijft een sterke trend. Consumenten hebben een grote behoefte aan vrijheid en flexibiliteit. Bij steeds meer aanbieders hoeven consumenten dan ook geen abonnement meer af te sluiten. Dat inspireerde Sparklab tot het ontwikkelen van Bundelz, de eerste prepaid autoverzekering van Nederland.

Af&toe rijden is af en toe betalen

Eigenlijk is het heel vreemd. Af&toe rijders rijden af en toe. En toch betalen ze niet af en toe voor hun autoverzekering, ze betalen altijd. Dat kan anders. Sparklab en Vodafone starten in de zomer van 2017 samen Bundelz, een prepaid autoverzekering. Bundelz is een verzekering voor de af&toe rijder. Deze rijders, vanaf 30 jaar gebruiken hun (tweede) auto vooral om de kinderen naar sportclubs te brengen, voor tripjes in het weekend of om door de week naar het station te rijden en vanaf daar de trein naar kantoor te nemen. Een af&toe rijder rijdt gemiddeld niet meer dan 100 kilometer per week, maar zeker niet meer dan 7.500 per jaar. Met Bundelz is een auto, afhankelijk van de dekking, ook verzekerd als hij stilstaat.

Betalen per kilometer

Bundelz is de eerste in zijn soort. In tegenstelling tot gewone autoverzekeringen waar je maandelijks premie betaalt, koop je met Bundelz een bundel van 1.000 kilometer waarmee je verzekerd op pad kunt. Pas als de kilometers op zijn schaf je een nieuwe bundel aan. Je betaalt dus alleen voor de kilometers die je rijdt. Bij Bundelz rij je met een slimme stekker in je auto, die het aantal gereden kilometers bijhoudt. Op het moment dat je bundel bijna op is, ontvang je een signaal en schaf je een nieuwe bundel aan. Zo rij je altijd verzekerd rond. Bundelz biedt twee varianten: een WA en een WA-casco dekking.

Open ecosysteem

Vodafone levert expertise op het gebied van techniek en prepaid, Nationale-Nederlanden vult dit aan met haar kennis van verzekeren. Intrasurance verzorgt de verzekeringsadministratie. Door te werken in een open innovatie ecosysteem worden krachten gebundeld en gaan ontwikkelingen sneller. Op deze manier brengt Sparklab echte veranderingen tot stand.

Lees het interview met Kokke van der Werf en Max Kranendijk over de samenwerking

Start met 1.000 verzekeringen

Bundelz is in eerste instantie beschikbaar voor 1.000 af&toe rijders. Tot de zomer van 2018 wordt Bundelz samen met deze eerste consumenten verder ontwikkeld.

Lees meer over Bundelz