Ga direct naar inhoud

Deze kerstvakantie toch naar het museum!

Een echt museumbezoek zit er even niet in. Maar gelukkig kun je thuis ook van kunst en cultuur genieten. Ontdek wat er deze kerstvakantie online allemaal te zien en te doen is.

Nationale-Nederlanden zet zich in om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom zijn we trots dat onze partners deze lockdown hun digitale deuren openen. Zo krijgen nog meer Nederlanders de kans om te genieten van kunst en cultuur. Geniet mee en maak er een fijne kerstvakantie van.

Mauritshuis

Het Mauritshuis heeft als eerste museum ter wereld een gigapixelmuseum. Zo kan je elke zaal en elk kunstwerk uit de collectie haarscherp bekijken, gewoon vanuit huis.

Liever zelf aan de slag? Volg dan een van de online workshops. Leer bijvoorbeeld fotograferen, tekenen of schilderen aan de hand van korte filmpjes. Ook voor kinderen biedt het Mauritshuis allerlei leuke doe-activiteiten aan.

Bekijk alle activiteiten

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum gooit haar digitale deuren open met acht webexposities. Ga mee op online excursie met de pioniers van de Nederlandse natuurfotografie. Of neem een kijkje in de fotocollectie over de beginjaren van het Eurovisie Songfestival.

Bekijk alle webexposities

Kunstmuseum Den Haag

Voor de kleine kunstenaars download je op de website van Kunstmuseum Den Haag vier doe-bladen. Deze zijn geïnspireerd op het nieuwe kinderkunstboek ‘Berlage en een boef in het museum’. Een leuke activiteit voor tijdens de kerstvakantie.

Download de doe-bladen

Kunsthal Rotterdam

Wil jij je creatieve brein de komende tijd actief houden? Bekijk dan de inspirerende online masterclasses van Kunsthal Rotterdam. In elke masterclass neemt een andere kunstenaar je mee in zijn of haar verhaal.

Verder staat er op woensdag 29 december een nieuwe See you later, Illustrator! gepland. Samen met dichter Wessel Klootwijk en illustrator Yara Ruby kunnen kinderen hun eigen beeldverhaal maken. Meedoen is helemaal gratis.

Meld je aan

Nederlands Openluchtmuseum

Tijdens de lockdown brengt het Nederlands Openluchtmuseum de Nederlandse geschiedenis in je woonkamer. Van een podcastserie of Openluchtmuseumquiz tot een kleurplaat voor de kleintjes. Dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam.

Bezoek het museum online

Cultuursponsoring

Kunst inspireert en verbindt. Daarom zet Nationale-Nederlanden zich in om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Want wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons. Bekijk wat we allemaal doen op het gebied van cultuursponsoring.