Ga direct naar inhoud

De nieuwe zorgverzekering

Zorg goed voor jezelf

We hebben allemaal onze eigen, persoonlijke redenen om goed voor onszelf te zorgen. Om goed te kunnen presteren op je werk. Om een super tijd met je kleinkinderen te hebben. Om heel de wereld te kunnen ontdekken. Om goed voor je zorgbehoevende ouders te kunnen zorgen, of om je bedrijf tot een succes te maken. Maar hoe verschillend de redenen ook zijn, voor iedereen is gezondheid heel belangrijk.


Wie zijn de unieke Nederlanders in deze campagne?

Wiepke

Er is maar één Nederlander zoals Wiepke, die als mantelzorger vijf jaar lang iedere dag voor haar moeder zorgde. Wiepke haalde haar moeder uit de reguliere zorg omdat ze vond dat zij in het verzorgingstehuis niet de zorg kreeg die zij verdiende. Ze liet een huisje in de tuin bouwen en zorgde voor liefdevolle zorg op maat.
De moeder van Wiepke was als gevolg van twee hersenbloedingen volledig van zorg afhankelijk. Wiepke wilde dat zij een veilig thuis had. De zorg voor haar moeder ging altijd voor, maar Wiepke deed het graag en was blij met haar tevreden glimlach.

Kort na de opnames voor de commercial overleed Marry Nauta-van Druten op 13 oktober 2018 in de leeftijd van 91 jaar. Het was haar wens dat de commercial toch zou worden uitgezonden. Ze vond het mooi (en was zelfs trots) dat zij met haar dochter het verhaal van mantelzorg in de campagne mocht laten zien.

Wiepke: 'Mijn moeder en ik wilden graag laten zien hoe belangrijk en waardevol persoonlijke zorg voor een naaste is. Het is niet altijd makkelijk om je leven in dienst van een ander te stellen, maar ik vond het fijn dat ik haar nog dichtbij me had en ik kreeg er veel mooie momenten voor terug. Het heeft ons bovendien na een bewogen leven dichterbij elkaar gebracht. Dat wilden we graag overbrengen in de commercial waarvoor Nationale-Nederlanden ons benaderd heeft. Ik hoop dat de commercial de vele andere mantelzorgers een steun in de rug geeft en begrip kweekt voor de niet aflatende zorg die ze elke dag vol overgave geven'.

Meer weten over Wiepke


Angelique

Er is maar één Nederlander die haar buffels troetelnaampjes geeft. Angelique runt, samen met haar man Jan, een biologische boerderij in Drenthe. Of zoals ze zelf graag zegt; “een ecologische sprookje”. Het stel is namelijk helemaal zelfvoorzienend met zonpanelen op het dak en een eigen voedselketen in het veld. Met veel liefde en inzet houden ze zich dagelijks bezig met de koeien, buffels en een eigen bijenkolonie. Het is dan ook moeilijk voor te stellen waar de boerderij zou zijn zonder Angelique.


Gijs

Er is maar één Nederlander die blij wordt van een fikse donderstorm. Gijs reist het liefst de hele wereld over, op zoek naar de perfecte weerfoto. Of het nu gaat om een prachtige zonneharp in een oerbos, of een onweersbui met bliksem in de bergen. Gijs verzamelt het allemaal. En geeft op die manier de natuur de credits die het volgens hem verdient.


Wilmar

Er is maar één Nederlander die nooit glas zou oprapen met zijn vingers. Wilmar speelt namelijk contrabas op het allerhoogste niveau. En daar moeten al zijn vingers voor in topvorm zijn. En blijven. Hij moet er dan ook niet aan denken dat er iets met zijn vingers gebeurt. Zo vermijdt Wilmar wintersport en zou bijvoorbeeld nooit een potje gaan volleyballen. Hij laat deze dingen graag aan zich voorbijgaan, om zo nog jaren te kunnen blijven tokkelen met zijn muzikale collega’s.


Elroy

Er is maar één Nederlander die van elke sportles een feestje maakt. Elroy weet namelijk hoe lastig het kan zijn om met plezier te sporten, als je niet helemaal fit bent. Dit ondervond hij zelf na een zware knieblessure. Daarom stelt Elroy het plezier altijd voorop. En heeft hij als missie dat iedereen die bij hem een sportles volgt, fitter wordt met een grote glimlach op het gezicht. Dat noemt Elroy nou ‘shinen’!