Ga direct naar inhoud

Huizen pechgemeente van Nederland

*Pechmonitor brengt pechgevallen in kaart *Autopech meest voorkomende pech

Den Haag, 13 december 2013

Huizen is dé pechgemeente van Nederland. Dat blijkt uit de vandaag gelanceerde Nationale Pechmonitor van Nationale-Nederlanden. Deze monitor geeft een overzicht van alle pechgevallen in Nederland, die in 2013 via social media zijn gemeld. Het Noord-Hollandse Huizen wordt gevolgd door Heeze-Leende (Brabant) en Losser (Twente).

Voor de pechmonitor zijn alle zichtbare social media berichten in 2013 geanalyseerd, in totaal ruim 457 miljoen. Hiervan gingen 209.500 berichten over pech die mensen hadden ervaren. Op basis van de geo-data die met berichten worden meegestuurd, laat de pechmonitor zien welke van de in totaal 408 gemeentes in Nederland relatief (gecorrigeerd naar het totale aantal vermeldingen vanuit die gemeente) de meeste pechvermeldingen hadden in 2013.

Van alle tweets, Facebookposts en blogposts die vanuit Huizen in 2013 zijn verstuurd, was 1 op de 40 pech-gerelateerd. De meest voorkomende pechgevallen waar Huizenaren over berichtten, waren pech met de auto en telefoon, gevolgd door schoenenpech. Ter vergelijking: Amsterdam staat op de 171ste plaats. Slechts 1 op de 200 social media-berichten verzonden vanuit de hoofdstad ging over pech. Nog pechvrijer is Graft-De Rijp, waaruit dit jaar nul keer is getwitterd, gefacebooked en geblogd over pech.

De pechmonitor geeft ook een jaaroverzicht van specifieke pechgevallen die voorkomen in gemeentes in Nederland. Zo kwamen dit jaar relatief de meeste meldingen over een lekke band uit Rhenen, had men in Noordwijk de meeste problemen met bankpasjes, was in Enschede veel pech met scooters, kwamen veel meldingen van verloren sleutels uit Vught en is Lingewaard de gemeente met het meeste hondenpoep vermeldingen van Nederland.

Autopech meest voorkomend

Ook is gekeken welk soort pech in 2013 het meest besproken werd op social media. Bijna acht procent van alle berichten was auto-gerelateerd, gevolgd door telefoonpech (7,15 procent) en scooter- en brommerpech (6,61 procent).

Via de pechmonitor kunnen mensen ook checken welke pechgevallen in hun gemeente het meeste voorkomen.

Vrijdag de 13e

De pechmonitor is vandaag op vrijdag de 13e gelanceerd door Nationale-Nederlanden. Op deze nationale pechdag biedt de verzekeraar mensen met pech de helpende hand. Iedereen die vandaag zijn of haar pech deelt op Twitter met de hashtag #waterookgebeurt, kan op de hulp van Nationale-Nederlanden rekenen. De Schademanagers zullen iedereen waar mogelijk helpen hun dag een beetje beter te maken.

Top 5: Nederlandse gemeentes met meeste pech

Top 5: Nederlandse gemeentes met minste pech

Top 5: Meest voorkomende pechgevallen

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 170 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.

Voor meer informatie over dit persbericht neem contact op met:

De belangrijkste conclusies zijn ook samengevat in een onderzoeksrapport. Deze kunt u hier bekijken:

U kunt ook contact opnemen met:

Nationale-Nederlanden

Mediarelaties & Public Relations
Bas Kuik
T 070-513 8125
M 06-20893966
E pers@nn.nl