Ga direct naar: inhoud

WestlandUtrecht Effecten Bank gaat op 1 juli samen met Nationale-Nederlanden Bank

Op 1 juli gaat een belangrijk deel van WestlandUtrecht Bank samen met Nationale-Nederlanden Bank. Nationale-Nederlanden Bank neemt de spaar-, beleggings en leenproducten van WestlandUtrecht Bank over.

Het samengaan geeft Nationale-Nederlanden een sterke impuls aan haar bankactiviteiten. Nationale-Nederlanden wordt hiermee een brede financiële dienstverlener op het gebied van vermogensvorming, vermogensbescherming en vermogensbehoefte. Hiermee biedt Nationale-Nederlanden een compleet assortiment aan producten waaronder verzekeringen, banksparen, sparen, hypotheken, beleggingen en binnenkort leningen.

WestlandUtrecht Bank specialiseert zich in het beheer van hypotheken-, verzekeringen en vastgoedfinanciering.

Klanten van WestlandUtrecht Bank en Nationale-Nederlanden worden de komende periode geïnformeerd over deze veranderingen. Klanten kunnen hun bankzaken op dezelfde manier regelen als voorheen. Als klanten een financieel- en/of een beleggingsadviseur hebben dan behouden ze deze. Klanten van WestlandUtrecht Bank hoeven niets te doen, rekeningnummers wijzigen niet.

Wat verandert er bij Nationale-Nederlanden?
Het particuliere bedrijfsonderdeel van Nationale-Nederlanden wordt een brede financiële dienstverlener (Nationale-Nederlanden Bank) op het gebied van vermogensvorming, vermogensbescherming en vermogensbehoefte, die haar klanten in elke fase van hun leven kan bedienen, met zowel bancaire als verzekeringsproducten.

Welke bancaire producten gaat Nationale-Nederlanden voeren?
Nationale-Nederlanden was al actief op het gebied van hypotheken en sinds 2 jaar ook succesvol met bankspaarproducten. Onlangs is een nieuw box 3 spaarproduct geïntroduceerd. Aan het assortiment worden dit jaar stapsgewijs meer producten toegevoegd, zoals leningen en beleggingsproducten en op termijn ook een credit card met betaalfaciliteit.

Wat gebeurt er met WestlandUtrecht Bank?
WestlandUtrecht Bank wordt gesplitst in 2 delen: een deel blijft bij ING Bank onder de naam WestlandUtrecht Bank en een deel gaat samen met Nationale-Nederlanden Bank. WestlandUtrecht Bank specialiseert zich in het beheer van hypotheken, verzekeringen en vastgoedfinanciering.

Verandert er iets voor de klanten van WestlandUtrecht Bank?
De sparen-, lenen-, en beleggingsproducten van WestlandUtrecht Bank klanten gaan over naar Nationale-Nederlanden Bank.

Wanneer gaan deze producten van WestlandUtrecht Bank over naar Nationale-Nederlanden Bank?
De producten gaan per 1 juli 2013 over naar Nationale-Nederlanden Bank. Klanten worden hier in week 26 over geïnformeerd.

Wat gebeurt er met de beleggingshypotheek van WestlandUtrecht Bank?
De hypotheeklening blijft in beheer bij WestlandUtrecht Bank. De beleggingsrekening gaat per 1 juli 2013 over naar Nationale-Nederlanden Bank. Klanten worden hier in week 26 over geïnformeerd.

Wanneer worden klanten hierover geïnformeerd?
Klanten van WestlandUtrecht Bank worden in week 26 per email of brief geïnformeerd over de veranderingen. Daarin kunnen klanten zien wat het samengaan voor hen betekent. Klanten kunnen hun bankzaken op dezelfde manier regelen als voorheen en wanneer klanten een financieel- en/of een beleggingsadviseur hebben, dan behouden ze deze. Klanten van WestlandUtrechtBank hoeven verder niets te doen, rekeningnummers wijzigen niet.