Ga direct naar inhoud

Vroege start NN met WGA Flex helpt VA bij offertes

Den Haag, 14 september 2016

Nationale-Nederlanden deelt de mening van Adfiz niet dat verzekeraars ‘mondjesmaat offertes uitbrengen en daarmee de privatisering frustreren’ voor eigenrisicodragerschap (ERD) bij de WGA. ‘Sinds mei van dit jaar worden door ons offertes uitgebracht en dat kan omdat we vroeg begonnen zijn om de verzekeringsadviseurs mee te nemen in onze oplossingen voor de WGA Flex’, zo zegt Fred Toussaint, directeur van Nationale-Nederlanden Inkomen.


Als eerste verzekeraar in Nederland trad Nationale-Nederlanden dit jaar naar buiten met de propositie op de WGA inclusief het Flex risico. Toussaint: ‘We hebben in april door het hele land workshops gehouden waarbij we veel aandacht hebben besteed aan kennisoverdracht, zodat de verzekeringsadviseurs werkgevers met een weloverwogen keuze kunnen bijstaan. Hierbij hebben we het online magazine Flex Update geïntroduceerd voor verzekeringsadviseurs en Flex Magazine voor werkgevers.’

‘Ook wij zien het aantal offerteaanvragen na de zomervakantie flink toenemen. In de maand augustus alleen al hebben we 50% van alle offerteaanvragen ontvangen. En op ruim de helft van alle aanvragen hebben we offertes uitgebracht. Wel zijn de meeste offerteaanvragen voor bestaande eigenrisicodragers. Daarnaast heeft ruim 75% van onze bestaande klanten op dit moment een op maat gemaakt verlengingsvoorstel ontvangen. Er zijn soms langere doorlooptijden, maar dat wordt met name veroorzaakt doordat ontvangen offerteaanvragen niet compleet zijn door het ontbreken van (verzuim)informatie. Omdat we ervoor kiezen in één keer een goed aanbod te doen, vragen we de klant alsnog via de adviseur informatie aan te leveren. Complete en juiste gegevens kunnen we het snelst behandelen’, aldus Fred Toussaint.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.