Ga direct naar inhoud

Vrijwilligers NN helpen Rotterdammers op weg naar hun droombaan

12 december 2019

Dinsdagavond 10 december vond ‘het Pitchevent’ van NN’s maatschappelijke partner Talentcoach plaats in het Nationale-Nederlanden DE Café. Tien Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt stonden in het middelpunt van de belangstelling toen ze tijdens hun pitch presentatievaardigheden oefenden. Het pitchevent vindt vier keer per jaar plaats. De Rotterdamse wethouder Moti van Werk & Inkomen en Nationaal Programma Rotterdam Zuid, was ook aanwezig.

Over Talentcoach

De avond was een afsluiting van een tien weken durend traject waarbij elke deelnemer klassikaal en ook individueel met hulp van een Nationale-Nederlanden coach aan de slag ging. Zij bespraken thema’s als: waar ligt mijn talent, leren solliciteren, social media inzetten, een videopitch opnemen en het kleden voor een sollicitatiegesprek met als doel om weer een baan te vinden. Tijdens deze avond oefenden de deelnemers hun presentatievaardigheden door een pitch te geven waarbij ze enthousiast werden aangemoedigd door het publiek dat vooral bestond uit de NN-vrijwilligers, familie en vrienden. Dit alles om goed voorbereid op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Nationale-Nederlanden in de maatschappij

Talentcoach is één van de 30 partners van Stichting van Schulden naar Kansen. Deze Stichting is onderdeel van het overkoepelende maatschappelijk programma van Nationale-Nederlanden: NN Future Matters.