Ga direct naar inhoud

Uitstel van betaling MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

23 oktober 2018

Het MC Slotervaart in Amsterdam en MC IJsselmeerziekenhuizen met locaties in Dronten, Emmeloord en Lelystad hebben uitstel van betaling aangevraagd omdat zij in financiële problemen verkeren. Dit betekent dat de ziekenhuizen voorlopig de tijd krijgen om hun financiële situatie op orde te krijgen. Vooralsnog blijft de zorgverlening gewoon doorgaan.

Geplande behandeling en acute zorg

Nationale-Nederlanden Zorg heeft, samen met andere zorgverzekeraars, nauw contact met de ziekenhuizen en kijkt samen met hen op welke manier de zorgverlening de komende periode beschikbaar blijft voor patiënten. Geplande behandelingen in beide ziekenhuizen zullen de komende tijd gewoon doorgaan. Voor vragen over behandelingen kan in eerste instantie contact opgenomen worden met het betreffende ziekenhuis. Patiënten kunnen blijven rekenen op adequate zorg.

Langere termijn

Nationale-Nederlanden Zorg is, net als andere zorgverzekeraars, betrokken bij het zoeken naar een oplossing voor de zorg op de langere termijn. Als zorgverzekeraar heeft Nationale-Nederlanden de verantwoordelijkheid om te zorgen dat er voldoende goede zorg beschikbaar is en blijft. Al onze inspanningen zijn hierop gericht.

Nationale-Nederlanden Zorg is onderdeel van CZ Groep.


Mediarelaties Nationale-Nederlanden

Bas Kuik

Telefoon: +31 (0)6 20893966

E-mail: bas.kuik@nn.nl


Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen, beleggingen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener met een beursnotering aan Euronext Amsterdam (NN).