Ga direct naar inhoud

Phishingmail klanten Nationale-Nederlanden CreditCard

Den Haag, 9 augustus 2016

Sinds enige tijd zijn er valse e-mails in omloop die worden verzonden uit naam van International Card Services (ICS), de partij waar Nationale-Nederlanden mee samenwerkt voor de uitgifte van de Nationale-Nederlanden CreditCard.

Hoe herkent u de e-mail?

Het onderwerp van deze e-mail is: "Opzegging van uw Card’’. Deze e-mails zijn niet door ICS verzonden. Heeft u de e-mail ontvangen? Verwijder deze dan direct en klik niet op de link in de e-mail!

De link in de e-mail gaat naar een nagebouwde website van ICS waarop wordt gevraagd naar de naam op de creditcard, het Card-nummer, vervaldatum, CVC-code, postcode en huisnummer en het IBAN nummer. Medewerkers van ICS zullen nooit naar de gebruikersnaam, Card-nummer, wachtwoord en/of pincode vragen. Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook.

U kunt deze valse e-mails herkennen aan de volgende punten:

  • Het e-mailadres waarvan deze e-mail afkomstig is, is niet van ICS;
  • Geen aanhef bij de e-mail;
  • ICS vraagt nooit om te klikken op een link in een e-mail;
  • Er wordt gevraagd paspoort of rijbewijs of bankafschrift te uploaden;
  • De link in de e-mail verwijst naar een andere website dan https://www.icscards.nl/

Meer over phishing en veilig internetgebruik

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.