Ga direct naar: inhoud

Pensioen? Toch zelf regelen? Onontkoombaar?

Rotterdam, 26 maart 2014

“Onontkoombaar dat we naar een stelsel gaan waarin minder zekerheid zal bestaan over de hoogte van de pensioenuitkering”. Dit was één van de boodschappen van DNB-President Klaas Knot onlangs in een interview in de Telegraaf over de toekomst van het pensioenstelsel. De mededeling van Knot is duidelijk, maar betekent ook dat jongeren op tijd moeten beginnen met nadenken over later. De kans dat je het anders straks met minder pensioen moet doen, wordt zeker voor de generatie jongeren tussen de 16 en 25 jaar groter. Ondanks het feit dat zij waarschijnlijk pas over 50 jaar met pensioen gaan.

Hoe ziet de wereld er dan uit? Hebben we dan nog pensioen? Moeten we alles zelf regelen of willen we geen pensioen meer via een werkgever? Deze en andere stellingen over pensioen staan op
10 april centraal in de Debating Bootcamp, mede mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden. Jongeren krijgen gedurende de dag een gratis workshop debatteren. Hierin leren ze van voormalig wereldkampioen debatteren, Sharon Kroes, handige technieken en trainen ze op overtuigingskracht. Met een spannend finale-debat wordt de middag afgesloten. In de finale strijden de beste ‘debaters’ van de middag om mooie prijzen, zoals een MacBook Pro. Een jury bepaalt uiteindelijk de winnaar.

Pensioenbewustzijn door ‘Ik & mijn later’

Debating Bootcamp maakt onderdeel uit van ‘Ik & mijn later’, een initiatief van Nationale-Nederlanden. Hierin staat het gesprek met jongeren centraal. Door activiteiten zoals een Ontwerpwedstrijd voor jonge kunstenaars en een Battle of Concepts voor studenten horen we graag van jongeren hoe zij denken over ‘later’. Wat vinden zij belangrijk? Hoe kunnen we hen bereiken om na te denken over ‘later’ en pensioen? Het gaat om activiteiten waarmee we aandacht vragen voor ‘later’ en het pensioenbewustzijn onder jongeren willen stimuleren. Het thema sluit ook aan bij het maatschappelijk debat waarin de meningen van jong versus oud over pensioen steeds meer gaan tellen.

Uitnodiging

Wilt u het finale-debat ‘live’ bijwonen? U bent van harte uitgenodigd op 10 april om 16.15 uur – locatie NN DE Café/kantoor Delftse Poort in Rotterdam aan het Stationsplein.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Debating Bootcamp? Ga dan naar de Facebookpagina van Nationale-Nederlanden en bekijk onze wervingsvideo.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 170 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.