Ga direct naar inhoud

Nieuwe start op snel en toekomstbestendig IT-platform

7 september 2020

Overlijdensrisicoverzekering Nationale-Nederlanden

Vanaf 1 september gebruikt Nationale-Nederlanden een nieuw aanvraag- en administratiesysteem voor de overlijdensrisicoverzekering (ORV). ‘De ORV is succesvol, ons marktaandeel groeit en we zien voldoende mogelijkheden om het nog beter te doen. Dankzij dit nieuwe IT-platform kunnen we beter inspelen op de veranderende vraag in de markt’, aldus Martijn Hoogeweegen, directeur Individueel Leven van Nationale-Nederlanden Leven & Pensioen.

Sinds eind 2018 is de ORV van Delta Lloyd verder gegaan onder de vlag van Nationale-Nederlanden. ‘We hebben de ORV in de markt gehouden zoals klanten en adviseurs dat van ons gewend waren: met scherpe premies, concurrerende voorwaarden en een klantgericht team. Uit de cijfers blijkt telkens weer dat onze klanten en adviseurs zeer tevreden zijn. We willen toegevoegde waarde aan adviseurs en klanten blijven bieden. Daarom hebben we zelf een innovatief low-code platform ontwikkeld en gemodelleerd conform de klantwensen. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van cloudtechnologie en artificial intelligence’, zo geeft Hoogeweegen aan.

Flexibiliteit

In augustus zijn stapsgewijs de distributiekanalen aangesloten op het nieuwe platform. Hoogeweegen: ‘Ons nieuwe aanvraag- en administratiesysteem is nu een week volledig actief en als we het goed hebben gedaan, is de overgang voor de adviseurs soepel verlopen. Met het nieuwe IT-platform spelen we beter in op de veranderende vraag in de markt en kunnen we product- en procesverbeteringen snel doorvoeren. Voorbeelden van verbeteringen die op de agenda staan zijn een track & trace waarmee adviseurs en klanten een ORV-aanvraag beter kunnen volgen. Ook maken we het eenvoudiger voor adviseurs wijzigingen van een aanvraag of een lopende verzekering zelf door te voeren zonder onze tussenkomst. De adviseur krijgt zijn portefeuillebeheer daarmee volledig onder controle.’

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Al meer dan 175 jaar helpen onze medewerkers mensen zorgen voor wat zij écht belangrijk vinden. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener actief in 18 landen en toonaangevend in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).