Ga direct naar inhoud

Nieuwe cao NN Group Nederland

Den Haag, 13 april 2016

NN Group en de vakorganisaties De Unie, CNV Vakmensen, FNV Finance hebben op 8 april een evenwichtig onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao en een sociaal plan.

De belangrijkste afspraken:

  • NN Group investeert extra in de ontwikkeling van medewerkers.
  • Een nieuw sociaal plan per 1 april 2017, meer in lijn met de Wet werk en zekerheid.
  • Gematigde loonsverhoging van 0,75% in 2016, 1,25% in 2017 en 1,5% in 2018.
  • Aanvullende bruto eenmalige uitkering van 1000 euro in 2016 en 250 euro in 2017.

Dorothee van Vredenburch, lid van de Management Board NN Group: ‘De onderhandelingen die we gevoerd hebben met de vakorganisaties waren lang en intensief, maar hebben tot een resultaat geleid waar we trots op zijn. We blijven investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers, waarmee we continue ons bedrijf vernieuwen. Goed opgeleide medewerkers maken zowel zichzelf als NN sterker en als ontwikkelingsgericht bedrijf blijft NN aantrekkelijk voor talent op de arbeidsmarkt.’

De nieuwe cao betreft 5700 medewerkers die onder een Nederlands contract werkzaam zijn bij NN Group. De afspraken gaan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2016 en lopen tot eind 2018.

Over NN Group

NN Group is een internationale verzekeraar en asset manager, actief in meer dan 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. Met 11.500 medewerkers biedt de groep producten en diensten aan op het gebied van pensioenen, verzekeringen, investeringen en bankactiviteiten aan meer dan 15 miljoen klanten. NN Group omvat Nationale-Nederlanden, NN en NN Investment Partners. NN Group is genoteerd op Euronext Amsterdam (NN).