Ga direct naar inhoud

Nederlands bekendste straatfotograaf geëerd met fotowedstrijd

Rotterdam, 23 juni 2016

Nationale-Nederlanden organiseert in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum een Instagram fotowedstrijd om het legendarische werk van Nederlands bekendste straatfotograaf Ed van der Elsken te eren. Professionele fotografen, fotografiestudenten en fanatieke amateurfotografen kunnen tussen 23 juni en 28 augustus meedoen door op Instagram hun kleuren straatfoto(’s) te delen met #NNStraatfotografie en #EyeLoveYou. De beste straatfotograaf wint een gelimiteerde afdruk van Ed van der Elsken uit de galerie van Annet Gelink ter waarde van € 1.800,-

De reden voor de fotowedstrijd is het grootste fotorestauratieproject ooit in de Nederlandse geschiedenis, waarbij de circa 45.000 beschadigde kleurenfoto’s van Van der Elsken door het Nederlands Fotomuseum worden veilig gesteld voor de toekomst.

  • De hoofdprijs is een officiële kleuren fotoprint van Ed van der Elsken naar keuze ter waarde van € 1.800,- uit de galerie van Annet Gelink.
  • De 2e prijs zijn twee prachtige fotoboeken ‘Eye Love You’ en ‘Amsterdam’ van Ed van der Elsken.
  • 3e prijs is het fotoboek ‘Eye Love You’.

Mensenfotograaf Ed van der Elsken

Ed van der Elsken was een mensenfotograaf. Hij reisde de hele wereld rond en bouwde zo een uniek oeuvre op dat tot op de dag van vandaag internationaal waardering vindt. Liefde, leven, dood, kijken en bekeken worden zijn thema's uit zijn werk. Zijn kleurenfoto's vormen een ode aan de mens en het leven.

Tentoonstelling

Op 23 juni toont het Nederlands Fotomuseum de eerste resultaten van de restauratie in een speciaal Parademuseum. Een eigentijdse diashow van het boek Eye Love You van Ed van der Elsken reist mee met de Parade van 23 juni tot en met 28 augustus langs alle vier de steden: Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Nationale-Nederlanden Café:

Een compilatie van de foto's is van juni tot en met september ook te zien op de 16 meter lange image wall in het Nationale-Nederlanden Café direct naast Rotterdam Centraal Station. Meer informatie: www.nederlandsfotomuseum.nl en www.nndecafe.nl.

Credits foto’s:

Oversteken: Beethovenstraat, Amsterdam, 1967
Stel met kind: Marseille, 1974
Brommer: Amsterdam, 1973-1975
Amerikaanse toeristen fotograferen Zoeloe-kinderen: Zuid-Afrika, 1968

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.