Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden tekent Green Deal autodelen

Den Haag, 27 september 2016

Nationale-Nederlanden heeft vandaag de Green Deal overeenkomst getekend. De ondertekening vond plaats tijdens het ‘Driving Change-symposium Autodelen’ in de Haagse Caballerofabriek. Met deze overeenkomst willen alle deelnemende partijen honderdduizend deelauto’s realiseren in 2018.

Groene groei

Met de Green Deal Aanpak wil het kabinet de dynamiek op groene groei aanjagen. Creativiteit, ondernemerschap en innovatie zijn essentieel om een omslag naar groene groei mogelijk te maken. Doel van Green Deal is om bedrijven, overheden en burgers te stimuleren en faciliteren om hun mobiliteitsbehoefte anders in te vullen. Zodat ze maximaal gebruik maken van de mogelijkheden die autodeelconcepten bieden.

Veiliger en vitaler

Nationale-Nederlanden ondersteunt dit initiatief. Sander Kernkamp, directielid van Nationale-Nederlanden: ‘Wij zetten ons in voor een veiliger en vitaler Nederland. Daarin past het delen van je auto met anderen uitstekend. Als verzekeraar nemen we concrete stappen om het autodelen te bevorderen. We passen bijvoorbeeld onze polisvoorwaarden aan, zodat de auto ook verzekerd is als deze verhuurd wordt via een deelservice als snappCar. We maken het zo laagdrempeliger en makkelijker om je auto verzekerd met anderen te delen. Daarnaast onderzoekt ons innovatielab SparkLab andere mogelijkheden om het delen van auto’s verder te bevorderen.’

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.