Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden steunt vluchtelingen met IT-talent

17 mei 2021

In februari startten de Refugee Talent Hub en NN een mentorprogramma voor IT-talenten met een vluchtelingenachtergrond. Twintig NN collega’s zijn nu mentor van een statushouder en helpen met het versterken van de positie binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Zes maanden lang stellen ze hiervoor hun tijd en kennis beschikbaar.

Waarom een mentorprogramma?

Veel vluchtelingen in Nederland staan te popelen om aan het werk te gaan. Toch lukt het niet iedereen om een baan te vinden. Nieuwkomers hebben vaak een klein netwerk, weten nog weinig van de Nederlandse arbeidsmarkt en vinden het moeilijk om werkgevers te ontmoeten.

Refugee Talent Hub en NN

De samenwerking met Refugee Talent hub sluit aan bij de strategische betrokkenheid van Nationale-Nederlanden bij de samenleving: we dragen bij aan het welzijn van mens en planeet. Het is een samenwerking als onderdeel van Future Matters, NN's maatschappelijk programma. Met Future Matters willen we het financieel welzijn van mensen vergroten, bijvoorbeeld door te werken aan inkomensperspectief voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Over Refugee Talent Hub

Refugee Talent Hub is een initiatief dat werkgevers en vluchtelingen samenbrengt met betaald werk als doel. De droom van Refugee Talent Hub is een Nederland waarin werkgevers de talenten van vluchtelingen zien en benutten, en vluchtelingen gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt.

www.refugeetalenthub.com