Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden past verzekeringen aan op verhoging AOW-leeftijd

Den Haag, 15 augustus 2017

De komende jaren stijgt de AOW-gerechtigde leeftijd. Dit heeft gevolgen voor werknemers met een inkomensverzekering omdat hun verzekerde eindleeftijd in de toekomst niet aansluit op de AOW-gerechtigde leeftijd. Het Verzuimpakket Werkgever  bood hier al een oplossing voor, en nu volgen ook de WGA Hiaatverzekeringen en het WIA Arbeidsongeschiktheidspensioen. Alle werknemers die na 1 januari 2018 ziek worden, vallen onder deze nieuwe voorwaarden.

De oplossing

De verzekerde eindleeftijd van werknemers met een WGA Hiaatverzekering en/of een WIA Arbeidsongeschiktheidspensioen wordt standaard verhoogd tot de AOW-gerechtigde leeftijd, tot maximaal 68 jaar. Klanten betalen geen extra premie voor deze uitbreiding. Werkgevers kunnen er ook voor kiezen om de eindleeftijd van de verzekering te verhogen naar maximaal 70 jaar. Deze uitbreiding heeft wel een hogere premie tot gevolg.

Bestaande en nieuwe polissen

De wijziging geldt voor zowel bestaande als nieuwe polissen. Fred Toussaint, Directeur Inkomen Collectief Nationale-Nederlanden: “Wij breiden de dekking van onze WGA Hiaatverzekeringen en WIA Arbeidsongeschiktheidspensioen standaard uit met één jaar. En als werkgevers dat willen, kunnen zij zelfs kiezen voor een verzekerde eindleeftijd van 70 jaar. Hiermee lopen we vooruit op de voorspelde verdere stijging van de AOW-leeftijd.”

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 4 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers van het bedrijf zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.