Ga direct naar: inhoud

Nationale-Nederlanden neemt kijkje in carrière BN’ers

Rotterdam, 8 juli 2015

Vandaag lanceert Nationale-Nederlanden de nieuwe online film ‘Pensioenpotjes’. Met deze film van Tribal DDB Worldwide, Amsterdam brengt de financiële dienstverlener haar Pensioen Ophelder Service en het pensioenbewustzijn op een ludieke manier onder de aandacht.


In de online film maken we opnieuw kennis met een aantal publiekslievelingen, die zich met hun eerste baantje in één klap in ons collectieve geheugen hebben genesteld. Nationale-Nederlanden is op bezoek gegaan bij voormalige televisiesterren als mevrouw Stemband en de kinderen van het onbewoonde eiland uit Kinderen voor Kinderen. Om erachter te komen hoe het nu met ze gaat en hoe het ze in de rest van hun loopbaan vergaan is.

De tijd dat je 30 jaar bij slechts één werkgever werkt lijkt voorbij. Net als deze vroegere BN’ers wisselen mensen tegenwoordig steeds vaker van werkgever en daarmee ook van pensioenverzekeraar. Elke nieuwe baan leidt vaak tot een nieuw pensioenpotje en een nieuw dilemma: het oude pensioenpotje laten staan of meenemen naar de nieuwe werkgever? Mensen kunnen het overzicht kwijtraken. Uit een onlangs gehouden onderzoek van onderzoeksbureau Kien blijkt dat men over het algemeen te weinig kennis en interesse heeft in het opgebouwde pensioen en het daarom voor zich uit schuift.

Yoram Schwarz, directeur Marketing en Strategie van Nationale-Nederlanden Pensioen, licht toe: “Met de Pensioen Ophelder Service beantwoorden we persoonlijk vragen van consumenten over pensioenpotjes. Deze campagne sluit naadloos aan bij onze ambitie om het pensioenbewustzijn in Nederland te vergroten. En dat is hard nodig, want de verantwoordelijkheden voor pensioenbeslissingen komen ook steeds meer bij het individu te liggen. Er is dus werk aan de winkel. De Ophelder Manager geeft telefonisch antwoord op vragen en daarnaast geeft de gratis online tool, de Pensioen Ophelder Indicator, inzicht in de verschillen tussen de oude en nieuwe pensioenregeling”.

De Pensioen Ophelder Service is onafhankelijk en beschikbaar voor iedereen, of men nu klant is van Nationale-Nederlanden of niet.

Lees meer over de Pensioen Ophelder Service

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.