Ga direct naar: inhoud

Nationale-Nederlanden lanceert pensioenistedoen.nl

Rotterdam, 29 juli 2015

Nationale-Nederlanden heeft Pensioenistedoen.nl gelanceerd. Een online platform met echte verhalen, video’s en inhoudelijke artikelen over pensioen. Via het platform, dat zich richt op vrouwen, kan ingeschreven worden voor activiteiten die Nationale-Nederlanden dit najaar organiseert en is het mogelijk vragen te stellen over pensioen. Pensioenistedoen.nl maakt deel uit van een campagne die najaar 2014 is gestart. De campagne richt zich op het financieel bewustzijn van vrouwen.

Afgelopen jaar organiseerde Nationale-Nederlanden verschillende evenementen waarbij vrouwen in diverse workshops met hun ‘financiële later’ aan de slag gingen. De campagne krijgt dit jaar een vervolg met bijeenkomsten, artikelen en advertenties in verschillende lifestyle magazines. Een belangrijk onderdeel van de campagne is de website www.pensioenistedoen.nl waarmee Nationale-Nederlanden vrouwen online inspireert met hun financiële later aan de slag te gaan. De inhoud is gericht op de ‘life events’ waar vooral vrouwen mee te maken krijgen en die invloed hebben op hun pensioenopbouw. Op de website legt een vrouwelijke expert bijvoorbeeld uit waar vrouwen speciaal aan moeten denken tijdens een sollicitatiegesprek. Verder is er informatie over wat partners voor elkaar kunnen regelen als het om pensioen gaat. Evenementen worden via pensioenistedoen.nl aangekondigd en geïnteresseerden kunnen zich vervolgens direct via de website inschrijven. Verder worden ze aangemoedigd hun pensioenvragen te stellen.

Andere initiatieven

Naast www.pensioenistedoen.nl heeft Nationale-Nederlanden eerder de Pensioen Ophelder Service en de app Mijn Inkomen Later gelanceerd en werkt het actief mee aan initiatieven richting verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld door gastlessen te geven op basisscholen tijdens de Week van het Geld. Maar ook in de vorm van workshops voor vrouwen in samenwerking met het ministerie van Onderwijs en de Gemeente Rotterdam, met als doel vrouwen financieel onafhankelijker te maken.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.