Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden geeft gastlessen in programmeren

Den Haag, 29 september 2017

Vandaag starten 45.000 kinderen uit groep 6, 7 en 8 op 474 scholen in heel Nederland met ‘expeditie micro:bit’. Nationale-Nederlanden gaat met enkele tientallen collega’s gastlessen verzorgen op verschillende scholen in de regio’s Den Haag en Rotterdam met als doel om kinderen en leerkrachten uit het basisonderwijs te laten kennismaken met technologie.

Digi-klooikoffer

Alle 474 scholen ontvangen deze week 20 gratis Digi-klooikoffers. In deze koffers zitten een tiental lessen en een micro:bit - een minicomputer - waarmee leerlingen leren programmeren.
Expeditie micro:bit is een initiatief van Stichting FutureNL. Ronilla Snellen, directeur van de Stichting:
"We zien een kloof tussen de digitale ontwikkeling van Nederlandse kinderen en de - toekomstige - vraag vanuit de maatschappij naar passende digitale vaardigheden. Door kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met technologie hopen we deze kloof te verkleinen."

"Nationale-Nederlanden is steeds meer op zoek naar collega’s die codeer- en programmeer skills hebben. Op dit moment zien we dat het lastig is om deze mensen te vinden. Daarom is het belangrijk dat we als bedrijf helpen om kinderen deze vaardigheden al op jonge leeftijd te leren," zegt Toine van Groesen, initiatiefnemer van expeditie micro:bit binnen Nationale-Nederlanden.

Future Matters

"Expeditie micro:bit sluit aan bij ons maatschappelijke programma Future Matters, omdat het zich richt op het bijbrengen van relevante kennis en vaardigheden die jongeren in de toekomst nodig hebben op de arbeidsmarkt. We zijn er trots op dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze kennis in de samenleving", aldus Fleur Hudig, Hoofd Corporate Citizenship van NN.

Meer informatie over Expeditie micro:bit is te vinden op www.expeditiemicrobit.nl