Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden gaat samenwerken met fietsverzekeraar Laka

5 februari 2021

De in Londen gevestigde insurtech Laka opent de deuren van haar Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Laka introduceerde in 2017 als eerste een collectieve fietsverzekering. In plaats van een vast bedrag per maand, betalen Laka klanten een maandelijks variabele bijdrage met een van tevoren bepaald maximum. Die bijdrage is gebaseerd op de claims in het collectief. Hoe minder dat er zijn, hoe lager de maandelijkse premie.

Laka’s start in Amsterdam en de uitbreiding in Europa wordt mogelijk gemaakt door recente investeringsrondes met steun van onder toonaangevende investeringsfondsen LocalGlobe en Creandum. Daarnaast stapte een aantal prominente angel investors in, onder wie Nick Evans (Chairman bij Rapha) en Oren Peleg (voormalig CEO van Fitness First). Voor de Nederlandse markt werkt Laka exclusief samen met Nationale-Nederlanden. Hierdoor is Laka klaar om ook hier iedereen de kracht van het collectief te laten zien.

Tjeerd Bosklopper, CEO Nationale-Nederlanden: “Nationale-Nederlanden is trots om te gaan samenwerken met insurtech Laka. Zo helpen we fietsliefhebbers te zorgen voor wat voor hen het belangrijkst is, namelijk zo snel mogelijk weer op de fiets na bijvoorbeeld diefstal of schade. Laka is innovatief, volledig digitaal en alle klanten profiteren mee van lagere claims. We kijken uit naar de samenwerking!”

Tobias Taupitz, CEO en co-founder Laka: “Onze uitbreiding naar Nederland is een volgende stap in het bouwen van het allergrootste collectief voor fietsers in Europa. De Nederlandse fietscultuur is wereldberoemd en we zijn trots dat we vanaf hier de stap naar de rest van Europa maken. Wij zijn er klaar voor!”

Anwar Marzak, Country Director Nederland bij Laka: “Wij hebben bij Laka het traditionele verzekeringsmodel op zijn kop gezet en als verzekeraar onze belangen op één lijn met onze klanten gebracht. We kijken er naar uit om deze innovatieve en transparantere manier van verzekeren aan te bieden voor Nederlandse fietsliefhebbers, samen met onze partner Nationale-Nederlanden die het risico van de verzekeringen draagt. Na jaren van groei in Groot-Brittannië, is het tijd om de rest van Europa kennis te laten maken met de kracht van ons collectief.”

Over Laka

Laka heeft de traditionele verzekeringswereld uitgedaagd door klanten een eerlijkere, collectief gedreven benadering van fietsverzekeringen aan te bieden. Laka-klanten betalen geen premies vooraf en de hoogte van de maandelijkse bijdrage gebaseerd op de claims in het collectief. Dit betekent dat het maandelijkse bijdrage varieert: minder claims resulteren in lagere lasten, of zelfs helemaal niets. Daarnaast betaalt iemand nooit meer dan het vastgestelde maximumbedrag. Laka behandelt alle claims, verdeelt de kosten eerlijk en beperkt de maximale maandelijkse uitgaven van elke klant met een limiet op basis van de waarde van de fiets of accessoires die door iedereen individueel is verzekerd. Laka-klanten profiteren volledig van lagere kosten, maar zijn ook beschermd als er in een bepaalde maand een groot aantal claims is. De fietsverzekering van Laka is maandelijks opzegbaar en kan gepauzeerd worden, mocht dat nodig zijn. In Nederland werkt Laka als gevolmachtigde met Nationale-Nederlanden om de Nederlandse markt en het collectief succesvol te bedienen.