Ga direct naar: inhoud

Nationale-Nederlanden beste werkgever 2014

Den Haag, 16 december 2014

In het jaarlijks onderzoek van zakenblad Incompany 200 naar de tevredenheid van medewerkers, is Nationale-Nederlanden op de eerste plek geëindigd binnen de categorie financiële instellingen. Daarmee is Nationale-Nederlanden uitgeroepen tot één van de ‘Beste werkgevers 2014’. Nationale-Nederlanden krijgt een totale waardering van 7,17 en is daarmee eveneens nummer 6 op de totale lijst van werkgevers in Nederland.

De score is gebaseerd op hoge onderliggende cijfers voor de categorieën ‘functie’ en 'arbeidsvoorwaarden'. Uit de analyse van Incompany blijkt dat Nationale-Nederlanden al vijf jaar op rij goed presteert in dit onderzoek. Medewerkers tonen zich over het algemeen tevreden en gemotiveerd. Nationale-Nederlanden wist in 2014 (7,17) ten opzichte van 2013 (6,95) een verbetering te laten zien.

Nationale-Nederlanden scoort met name hoog op ‘functie’. Dit resultaat is gebaseerd op de waardering voor ‘uitdaging’, ‘voldoening’ en ‘zelfstandigheid’ die werknemers ervaren. Daarnaast scoort Nationale-Nederlanden hoog op ‘arbeidsvoorwaarden' en ‘opleidingsmogelijkheden’.

Het onderzoek van InCompany vond plaats in 2014, dat was ook het jaar van de verzelfstandiging van NN Group (www.nn-group.com), waar Nationale-Nederlanden een belangrijk onderdeel van uitmaakt. De beursnotering op 2 juli van dit jaar betekende voor veel medewerkers in Nederland een ‘nieuwe’ start met een duidelijk gedefinieerd toekomstsbeeld.

Incompany 200

Incompany 200 is een onafhankelijk onderzoek naar de tevredenheid van werknemers bij de tweehonderd grootste werkgevers in Nederland. Onderzoeksbureau Motivaction heeft voor het zakenblad Incompany de afgelopen maanden ruim 70.000 personeelsleden gevraagd hun werkgever te beoordelen. Van deze werknemers, die werken bij de grootste bedrijven, overheden en instellingen in Nederland, hebben er 4.198 geparticipeerd in het onderzoek. Deze werknemers delen voor achttien aspecten rapportcijfers uit, verdeeld over de categorieën functie, arbeidsvoorwaarden, carrière en cultuur.