Ga direct naar inhoud

NRC Live Cyberserie: kaarten kado

Den Haag, 31 mei 2018

Het Nederlands Cyber Collectief organiseert samen met NRC Handelsblad ‘NRC Live de Cyberserie’. Afgelopen dinsdag trapten wij onder luide donderslag de eerste sessie af. Branchegenoten, bestuurders, beleidsmakers en ondernemers verzamelden zich voor Cyberavond Tech & Trends.

Cybercrime als acceptabel risico

Spreker Erik de Jong van FOX-IT voorspelt dat cybercrime in de toekomst een acceptabel risico wordt: “Banken hebben internetbankieren ook ingericht zodat schade door fraude op een acceptabel niveau is. Het is een kwestie van tijd voordat dit ook met cyber risk gebeurt” Om de eerste stappen naar dit acceptabele niveau te zetten, deelden de sprekers veel tips.

De belangrijkste 4:

• Deel kennis
• Oefen met cyberveiligheid; goedkoop en leerzaam
• Laat u goed voorlichten
• Onderneem actie als het mis gaat.

Cyberwacht getest

En wat doe je nou als het mis gaat? De Cyberwacht bellen. Dit is de spoeddienst van het Nederlands Cyber Collectief voor gehackt MKB. Moderator Van ’t Hof testte dit eerder op de dag zonder medeweten van de organisatie. Als een mystery shopper fakete hij een verhaal over een hack om de kwaliteit van de Cyberwacht te testen. Hij was aangenaam verrast. Vriendelijk te woord gestaan? Check. Concreet geholpen met wat te doen? Check. Geadviseerd over datalekken en eventuele juridische hulp? Check.

Over de Cyberserie van NRC Live

Wat kunt u zelf doen om cybercrime te voorkomen en wat besteedt u uit? Na deze serie bent u bij-gepraat over alle recente ontwikkelingen, weet u welke stappen u zelf kunt ondernemen én hoe u bewustzijn van medewerkers vergroot.

Avond 1: 29 mei       Cyber tech & trends — GEWEEST

Avond 2: 19 juni       De menselijke factor - GEWEEST

Avond 3:  3 juli         Cyber & de cloud - GEWEEST

Avond 4: 4 sept        Gehackt! - GEWEEST

Avond 5: 25 sept      Van beveiliging naar weerbaarheid - GEWEEST

Alle avonden worden georganiseerd in Theater Diligentia te Den Haag.

Gratis kaarten

Wilt u een van de sessies bijwonen? Wij geven kaarten weg. Stuur een mail naar samen@nederlandscybercollectief met daarin een vermelding van de avond van uw voorkeur. Op de website van NRC Live vindt u meer informatie over het programma.