Ga direct naar inhoud

NOVA-app ondersteunt nu meerdere betaalrekeningen

11 maart 2021

Veel Nederlanders willen graag weten wat ze uitgeven en waar ze kunnen besparen. Om ze daarbij te helpen introduceerde Nationale-Nederlanden vorig jaar NOVA. Deze app brengt balans in geldzaken en helpt mensen om hier bewuste keuzes in te maken. Gebruikers koppelen daarbij een eigen betaalrekening van een Nederlandse bank. Om nog beter inzicht te krijgen in het uitgavenpatroon en de bestedingsruimte, kunnen nu meerdere betaalrekeningen, ook van verschillende banken, toegevoegd worden bij ‘Rekening toevoegen’ in het hoofdmenu. Het betreft alle betaalrekeningen van ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Rabobank, Regiobank, SNS Bank en Triodos.

Door gebruikers bij de ontwikkeling van NOVA te betrekken onderzoekt Nationale-Nederlanden het gebruiksgemak en de meerwaarde voor klanten en stemt toekomstige verbeteringen hierop af. Na de lancering van NOVA vorig jaar gaven gebruikers vaak de feedback dat het koppelen van meerdere betaalrekeningen de app relevanter zou maken. Door goed naar ze te luisteren is die mogelijkheid nu toegevoegd.

Privacy en veiligheid

NOVA houdt de persoonsgegevens veilig en werkt alleen met toestemming van de gebruiker. Deze wordt elke 90 dagen opnieuw gevraagd. Nationale-Nederlanden voldoet voor NOVA aan de strenge veiligheidseisen van De Nederlandse Bank. Bekijk voor meer informatie over PSD2 de uitleg van De Nederlandse Bank of de Rijksoverheid. Bekijk het privacy statement van NOVA voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens.

Meer informatie

NOVA app