Ga direct naar: inhoud

NN uitgeroepen tot ‘Het Fitste Bedrijf van Den Haag’

Den Haag, 16 januari 2015

Wethouder Rabin Baldewsingh van Sport in Den Haag maakte op donderdag 15 januari bekend dat Nationale-Nederlanden in 2014 het fitste bedrijf van Den Haag was.
‘Het Fitste Bedrijf van Den Haag’ is een campagne van Haagse werkgevers en werknemers over vitaliteit op de werkvloer en werd dit jaar voor het eerst in Den Haag georganiseerd.

Vitaliteit

“Vitale medewerkers zijn een belangrijke succesfactor voor bedrijven en organisaties. Fitte werknemers zijn productiever, voelen zich sneller betrokken en zijn minder vaak ziek dan medewerkers die niet of weinig bewegen of sporten. Dit betekent ook dat werknemers langer inzetbaar blijven en met plezier naar hun werk gaan” aldus Marian Otten, HR expert Arbeid & Gezondheid van Nationale-Nederlanden.

Move Yourself

Met het programma ‘Move yourself’ was binnen Nationale-Nederlanden het hele jaar aandacht voor vitaliteit. Circa 1800 medewerkers deden hier aan mee. De focus lag afgelopen jaar op het aanbieden van running activiteiten, hier werden diverse clinics en trainingen voor aangeboden en ruim 300 medewerkers mee aan de City-Pier-City Loop in Den Haag en de Dam-tot-Dam Loop in Amsterdam. Ook waren er masterclasses met verschillende vitaliteitsthema’s zoals ‘Food-IQ’, ‘Mentale Kracht’ en ‘Presteren is Topsport’, en is een doorlopend Weightwatchers@Work programma aangeboden.

De meeste punten

De campagne bestond uit het uitnodigen van medewerkers om mee te doen aan de diverse activiteiten die georganiseerd werden rond het thema vitaliteit. Per activiteit konden er punten verdiend worden en het bedrijf met de meeste punten zou winnen. Een vakjury, bestaande uit kitesurfster Katja Roose en Eric van der Veen, manager Bedrijfssport van Sport & Zaken, bepaalden uiteindelijk wie de winnaar werd. Andere genomineerden waren onder meer KPN, Gemeente Den Haag, Schuttelaar & Partners en Provinciehuis.
Nationale-Nederlanden wint naast de titel, een beweegscan van Sport en Zaken voor 2015 en 10 entreekaarten voor het sportgala.