Ga direct naar inhoud

NN sponsort Mondriaan tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag

Den Haag, 2 juni 2017

NN Group en Nationale-Nederlanden sponsoren ‘De ontdekking van Mondriaan’, een tentoonstelling die van 3 juni tot 24 augustus 2017 te bewonderen is in het Gemeentemuseum Den Haag.

NN hecht waarde aan de rol van kunst en cultuur in de samenleving en wil helpen om culturele  activiteiten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het Gemeentemuseum worden bezoekers meegenomen op een reis door het leven en werk van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan (1872-1944). Die reis voert langs metropolen Amsterdam, Parijs, Londen en New York, de steden waar Mondriaan zijn brein de vrije ruimte kon geven en de ontdekkingen deed waarmee hij de kunst totaal veranderde.

Het Gemeentemuseum bezit de grootste collectie Mondriaans ter wereld en kan daarom elke fase uit Mondriaans loopbaan op spectaculaire wijze in beeld brengen.

Speciaal voor de grootse tentoonstelling ‘De ontdekking van Mondriaan’ toont het museum voor het eerst de volledige collectie Mondriaans, die uit maar liefst 300 werken bestaat.

Dit eerbetoon aan Piet Mondriaan maakt deel uit van de landelijke viering van het 100-jarig bestaan van de kunststroming ‘De Stijl’ (1917-1931), waarvan Mondriaan een van de oprichters was. Onderdeel van deze viering is het City Dressing programma in Den Haag, waar ook het NN-gebouw Haagse Poort aan deelneemt. Het pand, dat de Utrechtsebaan als een boog overspant, is beplakt in een herkenbare Stijl compositie in primaire kleuren.

Piet Mondriaan [1872-1944] , Victory Boogie Woogie,
1942-1944 Olieverf, tape, papier, houtskool en potlood op doek
127,5 x 127,5 cm, Gemeentemuseum Den Haag.
Bruikleen Instituut Collectie Nederland/Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen