Ga direct naar: inhoud

NN heet klanten welkom met persoonlijke video

Den Haag 31 augustus 2015

Nationale-Nederlanden is begonnen met sturen van een persoonlijke videoboodschap naar klanten die een nieuwe hypotheek hebben afgesloten. Klanten hebben vaak nog praktische vragen over hun hypotheek nadat die is gepasseerd bij de notaris. Veel van die vragen gaan over het termijnbedrag, het indienen van facturen voor hun bouwdepot of over variabele rente. In een persoonlijke welkomstvideo worden die vragen nu beantwoordt.

Klanten die een nieuwe hypotheek bij Nationale-Nederlanden afsluiten en hiervoor bij de notaris zijn geweest, ontvangen de welkomstvideo via e-mail. De video beantwoordt op een overzichtelijke en vernieuwende manier veel voorkomende vragen. De klant ziet alle informatie die van toepassing is op zijn situatie. Door het versturen van de video heeft de klant een overzicht van zijn hypotheek en hoeft hij voor de meest voorkomende eenvoudige vragen niet meer met zijn intermediair of Nationale-Nederlanden te bellen.

''Wij zetten het doel van de klant, namelijk het kunnen kopen van een huis en er gaan wonen, centraal in onze dienstverlening. Met de persoonlijke welkomstvideo haken we in op een voor de klant zeer belangrijk moment in het proces. We leggen nog eens helder en duidelijk uit wat de klant van ons kan verwachten, hoe zijn hypotheek er nu precies uit ziet, wat zijn lasten zijn etcetera", aldus Eefje Seijsener, marketeer bij Nationale-Nederlanden.

Nationale-Nederlanden is de eerste hypotheekverstrekker die klanten op een dergelijke wijze welkom heet. Voorheen ontvingen klanten als er een nieuwe hypotheek werd afgesloten alleen een welkomstbrief. In de persoonlijke welkomstvideo ziet de klant vergelijkbare informatie echter overgebracht op een andere manier en uitgebreider. Ook de naam van de adviseur van de klant is duidelijk in beeld in de video.

We zijn begonnen met klanten die een bestaande woning bij ons financieren. Klanten die hun hypotheek oversluiten of omzetten, nieuwbouw woningen en overbruggingskredieten volgen later als blijkt dat klanten de video op prijs stellen” vult Seijsener aan.

Bekijk hier een voorbeeld van de video van een fictieve klant met een verbouwdepot. Naast een bouwdepot en de rentevorm (vast of variabel), wordt de video ook op geslacht en leeftijd gepersonaliseerd.