Ga direct naar inhoud

NN heeft klanten beleggingsverzekeringen volgens Rechtbank Rotterdam voldoende geïnformeerd

Den Haag, 19 juli 2017

Vandaag heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in een collectieve procedure over beleggingsverzekeringen van Nationale-Nederlanden (NN). De rechtbank wijst alle vorderingen van de Vereniging Woekerpolis.nl af en oordeelt dat NN in het algemeen voldoende informatie heeft gegeven over kosten en premies. Hiermee volgt de rechtbank het standpunt van NN, dat informatieverstrekking aan klanten moet worden getoetst aan de regelgeving en het normenkader die golden ten tijde van het aanbieden van de beleggingsverzekeringen. Bovendien bevestigt de rechtbank dat geen verdergaande informatieverplichtingen bestonden dan die volgden uit de toepasselijke regelgeving. Deze regelgeving was in lijn met de breed gedragen opvattingen over kostentransparantie van destijds.

De door de rechtbank gehanteerde uitgangspunten doen recht aan de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 29 april 2015. De gedachtenlijn van de Commissie van Beroep van het Kifid in de klachtzaak die leidde tot een uitspraak van 22 juni 2017, is niet gevolgd. De uitspraak van de rechtbank Rotterdam brengt geen verandering in de eerder door NN Group gepubliceerde opvattingen met betrekking tot beleggingsverzekeringen.

Klanten die vragen hebben over hun beleggingsverzekering, kunnen terecht op www.nn.nl/Particulier/Verzekeren/Uw-beleggingsverzekering.htm. Daar staan antwoorden op de meest gestelde vragen en mogelijkheden voor klanten met een beleggingsverzekering.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.